joi, 30 mai 2013

Evenimente muzeistice


Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu


Expozitiile: Ipostaze tehnice, Memoria patrimoniului industrial


Muzeul Bucovinei, Suceava


29 mai - 29 iulie 2013



Muzeul Bucovinei din Suceava 20110222135512 Expozițiile „Ipostaze tehnice” și „Memoria patrimoniului industrial” la Muzeul Bucovinei Suceava

  Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii Ştefan Procopiu din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova Iași, anunță expozițiile temporare Ipostaze tehnice și Memoria patrimoniului industrial, organizate la Muzeul Bucovinei Suceava, în perioada 29 mai – 29 iulie 2013.


IPOSTAZE TEHNICE

  Expoziția Ipostaze tehnice propune publicului un parcurs vizual, sonor și temporal ce permite (re)descoperirea fascinantei lumi a tehnicii de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Aceasta evocare poate atinge atât lumea vizitatorului obişnuit cât şi cea a publicului avizat, reliefând priceperea meşterilor artizani şi inventivitatea firmelor producătoare de obiecte tehnice. 
   Pornind de la aceste considerații, expoziția aduce în atenție peste 80 de piese ce acoperă majoritatea colecțiilor reprezentate la Muzeul Științei și Tehnicii Ștefan Procopiu de la Iași, dintre care se disting: automate muzicale, patefoane, gramofoane, ceasuri de buzunar, aparate de fotografiat, telefoane de epocă, mașini de scris, radiouri ș.a.
   În ansamblu, expoziţia itinerantă este o invitație la o călătorie în timpul obiectelor tehnice, conservate şi puse în valoare la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii Ştefan Procopiu de la Iaşi, exponate ce pot fi percepute ca vibraţii ale sensibilităţii omeneşti în efortul gradat al dezvoltării tehnologice a existenţei urbane.

MEMORIA PATRIMONIULUI INDUSTRIAL

  Expoziția fotodocumentară Memoria patrimoniului industrial, realizată în cadrul proiectului eponim finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, prezintă mărturii ale rezultatelor cercetării efectuate pe parcursul a doi ani, în perioada 2006-2008, în judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău şi Suceava de către specialiștii Muzeului Științei și Tehnicii Ștefan Procopiu Iași în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Iaşi, Centrul de Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural Iaşi, Complexul Muzeal Iulian Antonescu Bacău, Muzeul Județean Botoşani, Muzeul Județean Ștefan cel Mare Vaslui și Muzeul Bucovinei Suceava.
  Sunt aduse în atenție, prin intermediul a 22 de panouri, obiective și instalații tehnologice de mare valoare existente în aria cercetată, în ideea promovării și sensibilizării opiniei publice și a factorilor de decizie pentru conservarea, salvarea și valorificarea potențialului turistic din această categorie.
***iasifun.ziaruldeiasi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu