vineri, 17 mai 2013

Noaptea Muzeelor



Muzeul National Peles


Sinaia


18 mai 2013





   Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a şaptea ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei şi, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat Nopţii Muzeelor în anul 2009. Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, instituite de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), care are loc pe 18 mai.
  Aproximativ 3.000 de muzee din Europa vor sărbători în anul 2013 evenimentul. În România, peste patruzeci de muzee își așteaptă vizitatorii în nocturnă, printre care si Muzeul Naţional Peleş.

1. Casele de Vis ale Reginei Maria – Balcic – ora 16:00 – Muzeul Naţional Peleş vă invită la deschiderea expoziţiei temporare Casele de Vis ale Reginei Maria – Balcic, care va avea loc în Sălile de expoziţie ale Castelului Peleş.

2. Vizitarea gratuită a Castelului Peleş [expoziţia de bază] – ora 17:00 – 24:00
Prelungirea programului de vizitare a Castelului Peleş până la orele 24:00, cu vizitare gratuită.

3. Concurs – ora 15:00
Concurs de cunostinte generale pentru elevii de liceu cu tema: Casele de vis ale Reginei Maria.

4. Recital – ora 17:00
Recital de muzica clasica alaturi de Radio Romania Cultural. Soprana Veronica Anusca si pianistul Mihai Murariu prezinta concertul Verdi 200.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu