miercuri, 15 mai 2013

Noaptea Muzeelor



Muzeul National de Geologie


O zi si o noapte, intr-un muzeu ca o carte !


Bucuresti


18 mai 2013





O zi și o noapte, într-un muzeu ca o carte !
Ziua Internațională a Muzeelor - Noaptea Europeană a Muzeelor
Muzeul Național de Geologie


   Muzeul Național de Geologie sărbătorește pe 18 mai 2013, în intervalul orar 10.00-23.00, Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor. Pe parcursul acestor ore, vizitatorii vor avea acces gratuit în muzeu.
Evenimentul este împarțit în două secțiuni:

O zi într-un muzeu ca o carte !

   Ziua debutează cu atelierul pentru copii File din preistorie. Dedicat copiilor pasionați de lumea preistorică, atelierul va fi organizat în două serii, începând cu orele 11.00 și 13.00. Accesul este gratuit pentru maxim 20 de copii în grupă, pe bază de înscriere telefonică (021.2128952 int. 123), în limita locurilor disponibile. Partenerul, Editura CD Press, prin revistele Terra, Doxi și Pipo va oferi participanților la atelier și nu numai, reviste educaționale.
   Partenerul Just Smile, va oferi participanților la evenimentul O zi într-un muzeu ca o carte, vouchere gratuite constând în servicii stomatologice de înalta calitate. Totodată Just Smile va organiza și o tombolă, unde se pot câstiga prin tragere la sorți 10 seturi complete constând în produse de igienă dentară pentru copii.
   În intervalul orar 10.00 -17.30, în curtea muzeului se va desfașura expoziția cu vânzare de cristale și pietre prețioase.

O noapte într-un muzeu ca o carte !

   Între orele 19.00-23.00 (ultima intrare), Muzeul Național de Geologie se deschide pentru ediția din 2013 a evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor, cu vizitarea tuturor expozițiilor permenente.
   Pe lângă aceasta, vizitatorii vor fi întampinați cu expoziția temporară de sculptura în piatră Mari Adormite- pietre, fosile, artă. Mircea Tocaci, artist plastic, alături de Muzeul Național de Geologie, propune o fabuloasă incursiune în depozitele marine de varsta cretacică de pe Valea Teleajenului. Cele 40 de piese expuse au forme din cele mai originale, în acestea regăsindu-se vestigii din ere preistorice. Expoziția va putea fi vizitată până pe 26 mai.
   În holul principal al muzeului va fi prezentat exponatul Laurophyllum- megafosila de dafin. Descoperită în rocile sedimentare Miocene din nordul Olteniei, această frunză este o rămășiță dintr-un arbore de înălțime mică ai cărui corespondenți actuali vegetează numai într-un climat cald și umed, diferit de cel al țării noastre. Cu cei aproape 20 de centimetri lungime și 9 centimetri lățime această fosilă de plantă intră în clasa celor mai mari frunze similare găsite vreodată în lume pentru Familia Lauraceae (familia laurului).
  Pe langă acestea, muzeul găzduiește în Noaptea Europeană a Muzeelor și expozițiile Varietăți de cuarț brazilian și Obiecte deosebite intrate în patrimoniul MNG.

Parteneri: 
Ministerul Educației Naționale, Editura CD Press, Clinica Just Smile, Editura Elixir Press


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu