luni, 27 mai 2013

Expozitie de fotografie

Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Constructii si materiale naturale - Traditii si inovatie


Bucuresti


30 mai - 16 iunie 2013




   Organizaţia Case Naturale în colaborare cu Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti vă invită joi, 30 mai 2013, ora 17.00, la expoziţia de fotografie cu tema Construcţii şi materiale naturale – Tradiţie şi inovaţie.
   Evenimentul îşi propune redescoperirea tehnicilor tradiţionale de construire şi încurajarea utilizării materialelor naturale de construcţii folosind resurse locale, ecologice şi regenerabile. Expoziţia va cuprinde imagini reprezentând case naturale din întreaga lume, realizate atât prin tehnici tradiţionale specifice zonei în care se află, cât şi prin tehnici experimentate în ultimele decenii cu precădere în ţări ca Noua Zeelandă, Canada, Danemarca, SUA şi Marea Britanie. De asemenea vor fi expuse şi imagini din România, unde curentul caselor naturale a fost iniţiat de arhitect Ileana Mavrodin, care a construit prima casă de cob din ţară, lângă satul Sasca Română, județul Caraș-Severin, http://www.casa-verde.ro/. Va fi expusă şi o machetă la scara 1:10, realizată din argilă, pentru a se putea percepe şi înţelege mai uşor spaţiul definit de o casă naturală.
  Cobul este un material de construcţie rezultat din amestecul lutului cu nisip, paie, pământ si apa, dar care se deosebeşte de chirpici sau văiugă prin faptul că nu are forma prestabilită şi nu se pune în operă utilizând cofraje. Termenul nu are un echivalent în limba română.
  Acţiunea promovează o redefinire a standardelor de locuire şi propune o alternativă sănătoasă şi cu un minim impact asupra mediului la construcţiile convenţionale contemporane. Un obiectiv la fel de important este încurajarea vechilor meşteşuguri şi valorificarea lor în construcţii în armonie cu natura, dar cu o estetică modernă şi un confort contemporan.
  Case Naturale, reprezentanta a organizaţiei britanice Natural Homes în România, îşi propune pe termen lung crearea unei reţele interactive naţionale de informare şi ajutor reciproc, de culegere de date de pe teren din toate zonele ţării în care se mai păstrează metode tradiţionale de construcţie şi unde se construieşte integral cu materiale naturale. Mai multe informaţii puteţi găsi la: http://naturalhomes.org/ro sau pe pagina facebook Case Naturale: http://www.facebook.com/casenaturale.
   Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 30 mai – 16 iunie 2013 la Şura Bancu, de luni până duminică, între orele 9.00 - 19.00, în urma achizitionarii biletului de intrare in muzeu: adulţi – 10 lei, pensionari – 5 lei, elevi/studenţi – 2.5 lei.

Informaţii suplimentare:
Raluca Suru
Tel. 0727 89 39 35
Muzeul Satului
Tel. 021. 317 91 03 / int. 178, 186

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu