miercuri, 29 mai 2013

Proiectul cultural Istoria de langa noi




Muzeul de Istorie Paul Paltanea Galati


Expozitia: 

Situri arheologice si monumente istorice din judetul Galati


Biblioteca Grigore Hagiu, Targu Bujor


mai - iunie 2013





   Proiectul cultural Istoria de lângă noi vizează promovarea siturilor arheologice şi a monumentelor istorice de pe teritoriul judeţului Galaţi, fiind inclus în cadrul Programului educaţional susţinut de Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi.


   Proiectul, iniţiat de muzeograful Costel Ilie, propune publicului o serie de activităţi ce au ca obiectiv o mai bună cunoaştere a monumentelor şi siturilor arheologice de pe teritoriul judeţului Galaţi, prin intermediul expoziţiei foto-documentare Situri arheologice şi monumente istorice din judeţul Galaţi şi a expunerilor tematice privitoare la Mărturii arheologice descoperite în judeţului Galaţi şi Monumente istorice din judeţul Galaţi. 

   Expunerile, susţinute şi de prezentările media, distribuirea unor materiale de promovare, completare unor chestionare de către public, urmăresc formarea unor atitudini, în colectivităţile locale, de respect faţă trecutul istoric şi de protejare a valorilor patrimoniale existente "lângă noi” în fiecare localitate a judeţului.

   A patra manifestare din cadrul acestui proiect se va derula la Targu Bujor, localitate în care au fost descoperite urme de locuire umană încă din paleolitic în punctele Râpa Detunata, Căzăneşti, iar din secolul IV p. Chr. pe terasa din sudul satului Umbrăreşti.

   Manifestarea de vineri, 31 mai 2013, se va desfăşura începând cu ora 13.00, la Biblioteca orăşenească Grigore Hagiu din Targu Bujor şi va fi inclusă în programul zilelor oraşului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu