duminică, 19 mai 2013

Rastignit Intre Cruci



Lansare de carte


Vasile Lupasc


Libraria Predania, Bucuresti


23 mai 2013




   Grupul Filos are plăcerea să vă invite la o lansare de carte: Răstignit Între Cruci, de Vasile Lupașc.

   Evenimentul va avea loc joi, 23 mai, ora 19:00, la Librăria Predania din strada Vulturilor nr. 8, București.

  Volumul este un frumos roman despre viața lui Vlad Țepeș. Este un roman-model care, îndrăzneț și parcă sfidător, cultivă idei și valori fundamentale și oarecum uitate acum – cinstea, altruismul, vitejia, abnegația, sacrificiul de sine. 

   Absolvent al facultății de istorie, Prof. Vasile Lupașc este, de asemenea, de opt ori campion mondial la karate și Mare Maestru Internațional în arte marțiale tradiționale.
   Autorul reușește în scrierile sale în mod fericit să îmbine studiile din cele două domenii, conturând o lume a vechilor războinici: clară, convingătoare și, mai ales, palpitantă.

   Invitați speciali: Vlad Miriță și Aureliu Surulescu.

   "Vasile Lupașc se mișcă firesc printre figurile impunătoare ale trecutului naţional şi are talentul de a crea o întreagă epocă. 
Prin adevăr, credinţă şi putere de convingere, această istorie poate deveni oricând nucleul unui spectacol de teatru viu, impresionant ! Cred că teatrul românesc a câştigat promisiunea unui dramaturg !” (
Mircea Albulescu)

    "Nu sunt critic literar dar pot spune că Vasile Lupașc a lăsat deja ceva nemuritor ! 
Îndrăznesc cu modestie, în numele meu și chiar al celorlalți actori , să-mi plec fruntea în fața autorului romanului Răstignit Între Cruci și al piesei de teatru ce i-a urmat !” (
Ion Haiduc

    "Duhul înțelepciunii și al înțelegerii unei alte lumi, a voievozilor noștri de odinioară, odihnește în fiecare întâmplare. Acest duh - dar al lui Dumnezeu - te face să fii conștient că aparții unui neam al cărui pământ este sfințit de jertfa și osteneala străbunilor noștrii viteji. Ca atare, și responsabilitatea ce ne revine este maximă.
   Într-o lume din ce în ce mai grabită și mai lipsită de credință și ideal, povestirile semnate Vasile Lupașc reprezintă un adevărat reper. Atât pentru noi, cât și pentru cei ce vor urma.”
(Protosinghel Mihail, starețul Mănăstirii Comana)

Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu