vineri, 3 mai 2013

Des Mots du Monde



Diaspora romana 


Prezente romanesti peste hotare


Festival International al Scriitorilor si Artistilor


Val-David, Canada


editia a VII-a, 25 - 26 mai 2013





   Pe 25 și 26 mai 2013, Rezidența internațională a scriitorilor și artiștilor de la Val-David este gazda celei de-a VII-a ediții a Festivalului de poezie Des Mots du Monde/Palabra en el Mundo.    
   Organizat, ca de fiecare dată, de scriitoarea de origine română Flavia Cosma, în colaborare cu Asociația autorilor din Laurentides, evenimentul se bucură de sprijinul Consiliul de arte al Canadei, Ligii poeților canadieni și municipalității Val-David.

   De-a lungul celor două zile, vor avea loc LECTURI ȘI ÎNTÂLNIRI CU POEȚI ȘI ARTIȘTI din țări precum România, Brazilia, SUA, Argentina, Italia, Franța, Sudan, Israel, Suedia și desigur Canada, printre aceștia numărându-se scriitoarea Felicia Mihali, poeta Carmen Doreal și poetul și umoristul Traian Gărduș. 
   O expozitie colectiva va pune în valoare lucrările artiștilor Ilania Abileah, Carmen Doreal, Sorina Susnea, Edmon Khalil, Charles P. Hayes, Linda Naylor, Deborah Chapman, Ljubica Milicevic. 
    Două conferinte vor completa programul acestei ediții a festivalului: Modern trends in Poetry, susținută de poetul și profesorul Alan Britt (SUA) și Ekphrasis - reprezentarea verbală a unei reprezentări vizuale în poezie în general și în cea braziliană în special, prezentată de poeta, romanciera și nuvelista Patricia Tenorio (Brazilia).

Festivalul Des Mots du Monde
25-26 mai 2013, orele 14.30-19.30
Rezidența internațională a scriitorilor și artiștilor de la Val-David, 
1045 rue du Renard et du Corbeau
Intrarea este liberă
Mai multe detalii in numarul 109 Accent Montreal din 26 aprilie 2013, www.accentmontreal.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu