miercuri, 8 mai 2013

Centrul Cultural Palatele Brancovenesti


Mogosoaia Clasic Fest


Palatul Brancovenesc, Mogosoaia


editia a II-a, 11 - 12 mai 2013






   Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduiște sâmbătă 11 mai şi duminică 12 mai, două recitaluri eveniment desfășurate sub Patronajul Ambasadei Italiei și care au ca partener Institutul Balassi - Institutul maghiar de la București.
   De acestă dată Mogoșoaia Clasic Fest vă oferă posibilitatea de a ascuta integrala sonatelor pentru vioară și clavecin de Arcangelo Corelli în versiuni originale. 
   Protagoniste ale recitalurilor care vor fi prilejuite de împlinirea a 300 de ani de la dispariția marelui compozitor italian și care vor începe la ora 17:00 sunt: 
Melinda Béres la vioară barocă și clavecinista Raluca Enea.
   Violonista Melinda Béres este laureată a numeroase concursuri naţionale și internaţionale. S-a perfecţionat cu artişti renumiţi, precum Jacques Saint-Yves, Devich Sándor, Jaap Schroeder, Ferenc Gábor, Mira Glodeanu (vioară barocă) etc. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate (Germania, Ungaria, Polonia, Austria, Elveţia, Spania, Suedia, Franţa, Rusia, Belgia). În prezent este conferenţiar universitar la Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca. 
    Raluca Enea este o clavecinistă cu studii de perfecționare în Germania, o artistă care a susținut recitaluri în țară și în străinătate pe scene din Norvegia, Germania, Franța, Ungaria. De asemenea este director artistic al Festivalului de Muzică Veche Bucureşti şi doctorand al Universităţii Naționale de Muzică din Bucureşti. 


Organizatori: Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală Pro Valores, 
Radio Romania Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic

Parteneri: Ambasada Italiei și Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu