luni, 6 mai 2013

Tabara de Creație Melancolia Muntelui



Arta plastică contemporană românească


Complexul Valea cu Pești, Lacul Vidraru


prima ediție, 21 - 26 aprilie 2013





   Între 21 şi 26 aprilie, la Complexul "Valea cu Peşti", de pe malul Lacului Vidraru, pe Transfăgărăşan, în judeţul Argeş, a avut loc prima ediţie a Taberei de creaţie Melancolia Muntelui. Coordonatorul Taberei a fost pictorul Ion Aurel Gârjoabă, din Curtea de Argeş, iar sponsor omul de afaceri Dumitru Grecu.
   În cifre seci tabăra a însemnat 11 artişti plastici care au pictat în ulei 33 de pânze. Dincolo de statistici, Tabăra a însemnat un excelent schimb de experienţă între artişti din diferite generaţii, dar şi un exemplu despre cum oamenii de afaceri se pot apleca şi spre cultură, în pofida crizei economice.
   Au participat artiştii plastici Radu Adrian, Eugenia Enescu, Ion Aurel Gârjoabă, Viorela şi Vintilă Mihăescu, Nicolae Caţavei, Teodor Vişan, Ana-Maria Vasilescu, Artur Filip Gherman şi Rareş Kerekeş. Lor li s-a alăturat designerul şi arhitectul Complexului, Viorel Crăciun, care a pictat şi el cot la cot cu maeştrii profesionişti.
   Pictorul Mihai Bandac, un împătimit al locului şi o prezenţă constantă pe malul Lacului Vidraru din ... 1971, a fost martorul "din umbră" al Taberei, realizând sute de fotografii, pe care le-a transformat într-un mediu-metraj în care a inserat sute de fotograme. 
***rri.ro via Ion Aurel Garjoaba

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu