duminică, 26 mai 2013

Un nou lacas de cultura




Agentia de Stiri Bune


Inaugurarea Muzeului Istoric si Etnografic


Comuna Paunesti, judetul Vrancea

25 mai 2013





   Asociaţia Păuneşti- Prezent şi Viitor şi-a văzut împlinit unul dintre proiectele la care lucrează de o bună perioadă de vreme si a inaugurat pe 25 mai 2013 Muzeul Istoric şi Etnografic.
   La sfarşitul săptămanii, la Păuneşti a fost inaugurat oficial Muzeul Istoric şi Etnografic al comunei, care adună mai multe mărturii ale istoriei acestei comune şi a zonei, dar şi lucruri specifice portului şi ustensile gospodăreşti, donate sau cumpărate de-a lungul timpului de membrii Asociaţiei. 



  “Impresionant este faptul că, vizitand muzeul, oameni simpli din sat au apreciat la superlativ strădania iniţiatorilor şi au promis că vor sprijini îmbogăţirea patrimoniului acestui muzeu, care deja este o mandrie a comunităţii locale. Fondatorul muzeului este Asociaţia Păuneşti Prezent şi Viitor, asociaţie care a luat fiinţă din iniţiativa valorosului fiu al satului, profesorul de istorie Liviu Roman”, a transmis învăţătorul Antofi Leu, reprezentant al acestei asociaţii şi un adevărat mediator cultural la localităţii. 



  Fondatorii muzeului au ţinut să aprecieze şi implicarea autorităţii locale în acest proiect, primăria fiind cea care a pus la dispoziţie spaţiul dar a oferit şi ajutor în realizarea proiectului. Printre exponatele muzeului se numără şi cateva obiecte specifice perioadei comuniste, cum ar fi un televizor cu lămpi, cateva bibelouri sub formă de peşte, specifice perioadei, dar şi un costum de şoim al patriei.









***ziaruldevrancea.ro via Ana-Maria Popa 

Inca o dovada ca si cu mijloace mai modeste, dar cu multa pasiune si suflet, se pot realiza lucruri insemnate, mai ales la nivel de comunitati locale. Un exemplu pe care mi l-as dori preluat de cat mai multi. Felicitarile si respectul meu pentru cei care s-au straduit sa aduca la bun sfarsit aceasta lucrare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu