marți, 16 aprilie 2013

Expozitie foto


Rashid Un Nabi


Galeria Euro Foto Art, Oradea


17 aprilie - 8 mai 2013






058-PILGRIMS

   Galeria Euro Foto Art din Oradea va găzdui, începând de pe data de 17 aprilie 2013, o expoziţie personală deosebită din Banglades. Autorul celor 101 de lucrări, care urmează să fie expuse pe simezele galeriei, este artistul fotograf Dr. Rashid Un Nabi din Dhaka (capitala Bangladesului).    
   Cariera lui fotografică a început în anul 1985, când era student la medicină. În acel moment, a fost inspirat de fratele vărului său, dr. Ahmed Rana Arefuddin și unchiul său, Dr Ahmed Ansar Uddin, care din anul 1980 au devenit mari maeştrii fotografi ai Bangladesului. Până în anul 2005, toate fotografiile sale au fost realizate în Banglades. În această perioadă, artistul fotograf expozant a fost interesat de a deveni un medic oncolog, în special în partea de radiologie, care a fost visul părinților săi. Astfel, în anul 1998 a devenit un medic oncolog radiolog, care îi oferă oportunitatea de a călători în mai multe țări, pentru a participa la seminarii, simpozioane de formare profesională. Datorită carierei profesionale, este foarte ocupat cu pacienții și predarea cursurilor elevilor săi. Din acest motiv, nu a beneficiat de suficient timp pentru a continua fotografierea în Banglades.

046-MOTHER EARTH

   Artistul fotograf expozant, a ajuns la cncluzia că oamenii sunt universali. În universul nostru, oameni trăiesc într-un mod diferit. Stilul lor de viață (casa, locuri de trai și cultură), este total diferit, ca şi atitudinea lor. Această diferență se poate vedea între Asia și Europa ori Africa. Prin comparaţie, cultura din Asia și Africa este cu totul diferită. Apoi a început să fotografieze persoane în străinătate, cu ocazia deplasărilor în străinătate. Pe lângă cariera profesională, a consacrat mai multe zile, pentru fotografierea de persoane, în străinătate. Cu aceste ocazii, a văzut o mulțime de diferențe între oameni asiatici și cle europeni. Oamenii din Asia sunt tot timpul fericiţi, însă oamenii din Europa sunt uneori dificili de fotografiat. Această expoziție este dedicată tatălui său. Artistul fotograf expozant este foarte recunoscător soției sale "scumpe”, care mereu îl inspiră, în ultimii 19 de ani, în fotografie. Cele 101 de fotografii alb-negru prezintă într-un mod deosebit, faptul că viaţa poate fi frumoasă, dacă noi vrem să credem acest lucru.
   Vernisajul expoziţiei, va avea loc miercuri, 17 aprilie 2013, la ora 12:00, la Galeria Euro Foto Art Oradea, unde organizatorii îi invită să participe pe toţi iubitorii fotografiei. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetului Varadinum din Oradea. 
   Expoziţia va fi deschisă oficial de către artistul fotograf Ştefan Tóth, preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art din Oradea. Noua expoziţie, organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor, va rămâne la dispoziţia publicului până la data de 8 mai 2013, în zilele de lucru, între orele 08:00 – 19:00. Intrarea publicului este gratuită.

095-WOMEN IN SOCIETY

***bihorstiri.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu