vineri, 12 aprilie 2013

Expozitie de fotografie


Mirona Radu


24 de ani in 24 de expresii ale solitudinii


Art Hub, Bucuresti


18 aprilie - 7 mai 2013







    După Moscova, Kolomna, Odesa, Torino și Chișinău, expoziția de fotografie a Mironei Radu ajunge în sfârșit la București. 
   Expoziția de fotografie a Mironei Radu, 24 de ani în 24 de expresii ale solitudinii va fi deschisă publicului începând de joi, 18 aprilie 2013 ora 19.00 la ART HUB, unul dintre cele mai noi și active spații destinate culturii din București. Expoziția va dura până pe 7 mai și poate fi vizitată în fiecare zi între orele 12.00 și 20.00, mai puțin în zilele de luni. 
   În cadrul vernisajului muzicianul Mihai Pintenaru va susține un recital de clarinet. "Am acceptat invitația de a cânta în deschiderea expoziției pentru că mi s-a părut interesantă intersectarea celor două arte, dar plăcându-mi în același timp și ideea de recital impresionist. Este o provocare să redau prin muzică stările și imaginile create de fotografiile Mironei". 
   Mihai Pintenaru este student în anul I Master, la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa Prof. Nedelciu Ion. Bucățile interpretate de muzician în cadrul vernisajului, Retourned'où tu viens de Sabina Ulubeanu și Trei piese pentru clarinet solo de Igor Stravinsky,  au fost alese special pentru deschiderea expoziției de către Mirona Radu, autoarea fotografiilor găsind similitudini sonore între aceste piese şi compoziţiile sale. 
   Expoziția constând în 24 de lucrări de fotografie, așa cum reiese și din titlu, a fost itinerată până în prezent în cinci orașe ale lumii unde publicul s-a putut bucura de imaginile semnate de tânăra artistă: în aprilie 2012 la Centrul Experimental de Artă Modernă Fabrica de ceai din Odesa, Ucraina; în mai 2012 la Librăria din Centru, Chişinău, Moldova; în septembrie 2012 la Casa Centrală a Artiştilor din Moscova și la Muzeul de Artă din Kolomna, Rusia, ultima expunere până la cea de la București fiind în decembrie 2012 la Galeria Aripa din Torino, Italia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu