joi, 11 aprilie 2013

Expozitie de fotografie


Mihail Sandu


I Had a Dream


Galeria Soimii Patriei, Cluj-Napoca


11 - 30 aprilie 2013








   Galeria Şoimii Patriei organizează în perioada 11 aprilie – 30 aprilie 2013 prima expoziţie personală a studentului Mihail Sandu, absolvent al Universitatii de Artă şi Design Cluj-Napoca.
   Vernisajul expoziţiei cu titlul I Had a Dream va avea loc joi, 11 aprilie 2013, ora 19.30. 
   Curatorul expoziţiei: Pavel Curagău, student la aceeași universitate.
   Prin titlul expoziţiei –I Had a Dream- Mihail Sandu dorește să ne arate ca mintea umană este o adevărată fabrică de produs vise. Poate că unii visează la o excursie, la o casă, la o mașină sau la o persoană care să fie numai a lor, iar alții visează să ajute oameni, să aducă valoare comunității, să contribuie la dezvoltarea și formarea altora, acestea fiind doar cateva exemple. O parte dintre acești oameni sunt ambițioși, crezând cu tărie în împlinirea visului și nu renunță până nu fac absolut tot ceea ce le stă în putință pentru a-și atinge țelul. Ceilalți nu ! Ei preferă să își găsească toate motivele și scuzele din lume, ajungând într-un final să regrete că nu au luptat pentru aspirațiile lor.
    Proiectul  fotografic este unul motivațional și a început de la simpla idee a artistului de a face o serie de portrete a unor oameni fără adăpost, pe care el i-a găsit "interesanţi si expresivi”. Pe parcursul a două semestre a lucrat cu aproximativ 30-40 de oameni fără adăpost. Conceptul actual avea să se contureze însă, într-un mod cu totul neașteptat. De la dorința de a lua simple cadre cu aceşti oameni s-a ajuns la ideea de a oglindi trecutul și aspirațiile lor în aceste fotografii.
   Astfel, artistul dorește să provoace tinerii să reflecte asupra problemelor existenţiale, să filtreze prin ei emoţiile pe care le transmit fotografiile sale. Să încerce să se transpună într-o asemenea situație și să devină mai conștienţi de faptul că dacă nu tind spre a-și realiza visurile, s-ar putea să ajungă cu aceleași regrete, care vor provoca o durere insuportabilă. O durere similară cu cea a acestor oameni fără casă, fără familie, impiedicaţi în propriile gânduri, căutând răspunsul la întrebări precum: unde au greșit ? și de ce ei ?
   Acest proiect are ca scop îndemnarea tinerilor, și nu numai, să-și ia viața în propriile mâini, să creadă în propriile decizii și visuri, să îşi dea seama că mai au timp pentru a-şi scrie povestea al carei deznodământ să nu fie unul atat de dezolant.
   Galeria Şoimii Patriei este un proiect de o simplitate întrucâtva dezarmantă, născut din prietenie şi dorinţa de a sprijini arta tinerilor studenţi din Cluj. Galeria nu şi-a propus performanţe comerciale şi nu îşi doreşte să fie un spaţiu glamour. Ceea ce îşi propune să realizeze este, poate în primul rând, crearea unei atmosfere vivace, de sinceră comunicare între membrii unei comunităţi artistice locale, la al cărui dinamism doreşte să contribuie.


Galeria Şoimii Patriei, str. Universităţii, nr. 2
Tel: 0741-245.318, 0364-113.102
www.insomniacafe.ro
Mihail Sandu
Tel: 0749. 939. 190
E-mail:  sandumihai@hotmail.com , www.sandumiha4.wix.com/sandumihai


***artclue.net


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu