luni, 29 aprilie 2013

Casa de Cultura a Municipiului Cluj-Napoca


Anul Cultural Octavian Goga


Ciucea


7 mai 2013








  Marţi, 7 mai a.c., Casa de cultură a Municipiului Cluj-Napoca, organizează la Ciucea, un ciclu de manifestări incluse în Anul cultural Octavian GOGA şi consacrate împlinirii a 75 de ani de la trecerea acestuia la cele veşnice.
  Această manifestare începe cu o Sfântă Liturghie, oficiată la Biserica parohială din Ciucea, de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Andrei ANDREICUŢ, arhiepiscop şi mitropolit, urmată de un parastas la mormântul poetului şi al Veturiei GOGA. 
  În continuare, în sala de expoziţii a Complexului Memorial Octavian GOGA va avea loc vernisarea unei expoziţii cu tema: Octavian GOGA – sfârşit de capitol. Expoziţia cuprinde materiale foto-documentare, descoperite în urma cercetărilor efectuate în arhiva CNSAS, referitoare la moartea poetului şi înmormântarea sa, la data de 12 mai 1938, în cimitirul Belu din Bucureşti. 
  De la ora 16.00, la Căminul Cultural din Ciucea, are loc un spectacol muzical-folcloric, cu participarea Ansamblului folcloric Doina Clujului (coregrafi Alina GIURGEANU şi Paul REMEŞ, dirijor Florin ZAHA) şi a grupului folk Flori de măr (Camelia HODIŞ, Anida Maria BABTAN) ale Casei de Cultură a municipiului Cluj-Napoca, a orchestrei profesioniste Cununa Transilvană a C.J.C.P.C.T. Cluj, împreună cu soliştii vocali Amalia CODOREAN CHINDRIŞ, Mariana MORCAN, Ioana BREDA MORAR, Mihaela GRINDEAN, Adrian BUZĂ precum şi a solistelor Ileana Domuţa MASTAN, Rodica POP SELING şi Aurora MOGA POPOVICI ale Ansamblului artistic profesionist Porolissum al Casei Municipale de Cultură Zalău, director Gabriela HOSSU, dirijor Grigore GRIGORUŢ.
   Organzitorii invită pe toţi cei interesaţi de creaţia poetică, literară, şi de activitatea politică a lui Octavian GOGA, precum şi pe iubitorii muzicii şi dansului popular românesc să ia parte la această manifestare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu