sâmbătă, 13 aprilie 2013

Expozitia: Memorii de camee



Arta plastica contemporana romaneasca


Anca Seel Constantin


Muzeul de Mineralogie, Baia Mare


14 martie - 14 iunie 2013



Clipboard01

   Muzeul de Mineralogie Baia Mare – Maramureș a vernisat pe 14 martie 2013 (la sediul din B-dul Traian, nr. 8) expoziția eveniment MEMORII DE CAMEE, semnată de renumita artistă plastică de origine română Anca Seel Constantin, stabilită în Elveția – o inedită expoziție de pictură concepută special pentru prezentarea pe simezele muzeului nostru.
   De origine română, Anca Seel  a studiat la Institul de Arte Frumoase Nicolae Grigorescu din București, unde a debutat cu o expoziție în 1988. În 1992 a călătorit pentru prima oară în Occident, în Franța și Olanda, stabilindu-se mai apoi în Elveția, la Neuchatel, unde a prezentat în 1994 expoziția sa de debut în Europa.
   Martine Lavanchy, directoarea Galeriei Prietenilor Artei din Neuchatel afirma atunci că "lucrările semnate de Anca Seel impresionează prin exuberanță și barocul vivace, cu fascinația unei lumi dispărute din cotidian, păstrată  însă vie în sufletul artistei”.
   O artă a reprezentării abisale, o fereastră spre vis, spre gândurile cele mai intime ale ființei, un rezervor de emoții captate și imprimate în imagine și culoare, antropologie vizuală și artistică prin conceptualizarea unor fragmente de realitate socială sau capturi imagistice profunde ale imaginarului …
   Autoare a unor expoziții de succes în Germania, Franța, Elveția, Italia, Japonia, Statele Unite ale Americii și România, dezvoltând concepte artistice complexe, ce asociază pictura, gravura, colajul, fotografia și cărțile obiect în reverberații culturale cu o dinamică vie și abordând dintr-un unghi cu totul inedit conectarea intimă dintre vizitator și artă, Anca Seel Constantin prezintă la Muzeul de Mineralogie Baia Mare, în perioada 14 martie – 14 iunie 2013 expoziția Memorii de camee, o expoziție eveniment consacrată armoniei și conexiunii dintre arta naturală și inspirația artistică umană.
Ciprian Crișan
Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu