joi, 14 martie 2013

Gnomii



Tolkien Reading Day


Librăria Predania, București


prima ediție, 25 martie 2013




  Luni, 25 martie, de la ora 19.00, Societatea Tolkien din România și Grupul Filos vă invită la prima ediție românească a Tolkien Reading Day.
  Evenimentul are loc la librăria-ceainărie Predania, str. Vulturilor, nr. 8, București. Tema acestei ediții este gnomii. Moderatorul întâlnirii: Cătălin Sturza (Isdir).
  Intrarea este liberă. Accesul se face în limita locurilor disponibile, pe bază de invitație. Vă rugăm să confirmați participarea voastră la adresa de email evenimente[@]grupulfilos.ro.

LOCURI DISPONIBILE: 30

   Scopul Tolkien Reading Day este de a încuraja citirea operei scriitorului britanic J.R.R. Tolkien, prin lectura publică a unor fragmente, și folosirea textelor sale în educație. Reading Day este un eveniment tradițional în fandom-ul Tolkien, cuprinzând peste 80 de organizații culturale în toată lumea, și are loc anual pe 25 martie. Aceasta este data căderii lui Sauron în trilogia Stăpânul inelelor și simbolizează eliberarea de sub tirania Întunericului. Profesorul Tolkien, catolic devotat, a plasat intenționat căderea imperiului răului pe 25 martie, ca aluzie la Buna Vestire, sărbătoare creștină cu aceeași semnificație - a înnoirii și a speranței.
   Iubitorii lui Tolkien din România se aliniază tradiției și organizează o seară de lectură, menită să îi apropie pe cei prezenți de textele Profesorului. Dacă ești părinte, bunic sau tânăr pasionat de lumi fantastice, atunci Tolkien Reading Day este pentru tine. Să citim împreună și să ne împărtășim gândurile despre cărțile pe care deja la cunoaștem, sau să descoperim altele noi.


Rezervări: evenimente[@]grupulfilos.ro. 
Alte detalii: Bogdan Stanciu (Haruven) - tel. 0722.190.685, 
Ruxandra Apetrei (Nadhornith) - tel. 0724.666.334

  Societatea Tolkien din România Meneltarma este o asociaţie culturală non-profit al cărei scop este promovarea interesului faţă de opera și viața prof. John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973), scriitor, poet, lingvist şi profesor universitar britanic, cel mai bine cunoscut ca autor al lucrărilor Hobbitul, Stăpânul Inelelor şi Silmarillion, care se încadrează în genul fantastic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu