marți, 12 martie 2013

Muzica si Dragobete



Muzeul de Istorie


Campulung Muscel


14 martie 2013





   Muzeul Câmpulung Muscel si Fundația ECOKIND organizează manifestarea intitulată Muzică și Dragobete în colaborare cu Școala de Muzica din Câmpulung Muscel. 
  Se poate pune întrebarea-corectă de altfel- ce legătură are un muzeu de istorie cu muzica și de ce Dragobete acum, când Dragobetele a fost pe data de 24 februarie. Răspunsul este dat imediat. Muzeele trebuie să fie locuri vii, care sunt făcute pentru oameni vii. Cine își imaginează că muzeele ar trebui să rămână cantonate în trecut- cu aer de pășune și miros de naftalină- se înșeală. Sarcina unui muzeu este ca, în afară de găzduirea unor expoziții permanente, să ofere proiecte culturale inteligente, care au în vedere arta, muzica sau proiecte axate pe educație civică și muzicală.
  Muzeul Câmpulung Muscel și-a propus ca pentru anul 2013 să încerce o educare a tinerei generații prin intermediul muzicii clasice.
  O primă activitate este cea de joi , 14 martie, ora 15, 00, când muzica "va da suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viață și veselie tuturor lucrurilor" ea( muzica) fiind "esența ordinii,încălțând sufletul către tot ce este bun, drept și frumos" după cum minunat amintește Platon în scrierile sale.
  Am ales și Dragobete la titlu întrucât vom aduce tinerilor prezenți informații și filmulețe despre Constantin Brâncuși cel care este considerat Dragobetele culturii universale și care, fapt mai puțin știut, și-a realizat singur o vioară la care a cântat toată viața sa.
  Din programul manifestării reținem : Vivaldi- Anotimpurile ( concert de vioară -audiție), Dinu Lipatti ( pianist și compozitor), Constantin Brâncuși- filmulețe despre viața și opera sa.
  Concepția și realizarea manifestării aparține muzeografului Stănescu Cătălin și domnului Aurel Monea ( ECOKIND). Din partea Școlii de muzică și-au dat concursul pentru realizare : Director Păun Crina, prof. Țuțea Nițescu Ecaterina, prof. Vitan Gheorghe, prof. Ciurezu Gheorghe, prof. Anghel Iulian.
  În speranța că v-am trezit interesul, vă așteptăm joi 14 martie 2013, ora 15,00 pentru un regal muzical în holul Muzeului Câmpulung Muscel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu