vineri, 29 martie 2013

Intiative de toata lauda


Maxim Belciug


Recital caritabil


Caffe D'arthe, Bucuresti


30 martie 2013







   Cunoscutul chitarist Maxim Belciug va sustine un concert caritabil sambata, 30 martie, la Caffé D’arthé din Bucuresti. Concertul este dedicat micutului Marin Cezar Iulian de numai 2 luni si jumatate care sufera de o boală rară de inimă.    Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, Marin Cezar Iulian a venit pe lume în 12 ianuarie 2013, undeva în Buzău. Ursitoarele l-au însemnat cumplit: s-a născut cu o boală rară de inimă care, netratată în primele luni de viaţă, este fatală.
  Pentru a fi operat, este nevoie de 20.000 de euro. Părinţii - oameni obişnuiţi - nu dispun de aceşti bani… Bani fără de care copilul, evident, nu va trăi.
  Noi, cei mai norocoşi, avem oare puterea şi nobleţea de a-i schimba ursita ?
  Concertul are loc la Caffé D’arthé din str. Popa Nan 7, Bucureşti. 
Rezervări la tel. 0747 013 106.
Intrare pe bază de donaţie. Toate încasările din donaţii vor fi virate micuţului 
Marin Cezar Marian.


  Maxim Belciug este, aşa cum aprecia Virgil Oprina într-o recenzie, “un nume cunoscut în lumea specială a chitarei autohtone. Neobosit, implicat în multe proiecte fie ca solist, fie alături de alţi artişti - instrumentişti sau cântăreţi - dintre care mulţi îi datorează afirmarea, domnia-sa a reuşit cu discreţie să-şi clădeasca de-a lungul anilor o solidă reputaţie de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate şi altruism. Îndrăgostit nu doar de chitară, ci mai ales de frumuseţea muzicii ce poate fi împărtăşită cu acest instrument”, Maxim Belciug caută mereu acel repertoriu "care nu face apel la chitaristica eclatantă ce eşuează nu de puţine ori într-o sterilă gimnastică a extremelor, reuşind un lucru destul de rar întâlnit. Şi anume asumarea cu naturaleţe a adevăratei condiţii de muzician. Adică a acelui om care, copleşit de dragostea pentru muzica şi instrumentul căruia s-a dedicat, are ca unic scop a actului său artistic aducerea către public a sentimentelor pe care le-a încercat la contactul cu o anumită piesă muzicală. Ascultându-l, ai senzaţia că e un om care îţi vorbeşte despre lucruri pe care le-ai trăit şi tu cândva, dar le-ai uitat.”
***hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu