joi, 28 martie 2013

Festivalul International de Film


Cinepolitica


Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Bucuresti


editia a II-a, 2 - 7 aprilie 2013








   Festivalul Internaţional de Film CINEPOLITICA este dedicat filmelor cu tematică predominant politică (fie că este vorba de lungmetraje sau scurtmetraje, filme de ficţiune sau documentare), însă unica sa politică este cea a cinematografului. Cu un concept original şi inovator (chiar pe plan european), CINEPOLITICA este festivalul care devoalează şi revelează publicului mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra socialului, prin intermediul artei cinematografice. 
   Competiţia Internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente, din întreaga lume, care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sociale ale sale. Filmele sunt evaluate de un Juriu Internaţional, incluzând reputaţi experţi în cinema sau istorie şi politică, care stabilesc palmaresul festivalului, având în frunte Trofeul CINEPOLITICA.  
   Programele speciale, necompetiţionale, cuprind filme grupate tematic, prezintă personalităţi importante ale lumii contemporane, analizează subiecte controversate, lansează provocări şi incită la dezbateri.

Gala de deschidere - marți, 2 aprilie, ora 20:00, Cinema Studio
Dormant Beauty, r. Marco Bellocchio (www.cinepolitica.ro/ro/film/139)

Gala de închidere - duminică, 7 aprilie, ora 20:00, Cinema Studio
The Company You Keep, r. Robert Redford (www.cinepolitica.ro/ro/film/140)

Competiția intenațională - 3-6 aprilie, Cinema Studio
80 Million, r. Waldemar Krzystek
Camp 14: Total Control Zone, r. Marc Wiese
Clandestine Childhood, r. Benjamin Avila
Lore, r. Cate Shortland
Redemption Street, r. Miroslav Terzić
Rock the Casbah, r. Yariv Horowitz
S.B. I Knew Him Well, r. Giacomo Durzi, Giovanni Fasanella
The Gatekeepers, r. Dror Moreh

   Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu