marți, 19 martie 2013

Ziua Internationala a Poeziei



Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu Vrancea


O istorie vorbita a poeziei


Focsani


21 martie 2013





   Biblioteca  Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea organizează joi, 21 martie 2013, ora 17.00,  O istorie vorbită a poeziei  -  atelier de poezie si de lectură publică  dedicat 
Zilei Internationale a Poeziei. 
  Cu acest prilej instituţia noastră a pregătit o expozitie ce reuneste o selectie a poeziei românesti si universale. Din aceste volume invitatii nostri  - scriitori, bibliotecari, iubitori de poezie  -  vor alege poeme din lirica românească si universală pe care le vor împărtăsi publicului prin  lectură.
  In cadrul acestui eveniment va avea loc si premierea scriitorilor  aniversati prin  programul Aniversari culturale - scriitori vrânceni.
  Vă invităm joi, 21 martie, ora 17,00, la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene (sediul din strada Mr. Gh. Sava nr. 4)  la atelierul  de poezie si de lectură publică O istorie vorbită a poeziei  pentru o redefinire  în cheie contemporană a poeziei si a valorilor sale estetice.

NOTA:

  Data de 21 martie este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept  
Ziua Internatională a Poeziei”, ca o recunoastere a faptului că oamenii de litere si de cultură, poetii si scriitorii din întreaga lume si-au adus o contributie remarcabilă la îmbogătirea culturii si spiritualitătii universale. De asemenea Ziua Internatională a Poeziei urmăreste să sustină poezia dar  si stabilirea unui dialog între aceasta si alte genuri ale creatiei.


Director: dr. Teodora Fîntînaru
Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru

***evenimentefocsani.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu