marți, 26 martie 2013

Pe simezele ieșene - Apelant la acalmie



Arta plastică contemporanâ românească


Ardelean Cosmin


Galeria de Artă Grand Hotel Traian, Iași


1 - 30 aprilie 2013





   Cosmin Ardelean s-a nascut la Baia Mare unde a terminat Liceul de Arte Plastice, iar in prezent este student la Cluj-Napoca la Universitatea de Arta si Design, in cadrul sectiei ceramica-sticla-metal, anul 3-licenta (an terminal).
   A activat la expozitii si solicitari precum : prezentarea lucrarii de atestat, in cadrul expozitiei Rivulus Dominarum din Baia Mare, 5 expozitii semestriale in cadrul Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca, a participat la Studio Studentesc la Galeria de Arta Baia Mare, la realizarea unui monument in satul Rosiori, din judetul Satu Mare
  “Sunt de parere ca fiecare material conventional sau neconventional are o frumusete inedita daca este folosit intr-un mod rafinat,iar finalitatea lui are o forma monumentala, indiferent de dimensiunea obiectului in cauza. Am un interes ridicat pentru fuzionarea sticlei cu alte materiale (fier,piatra,etc) deoarece mi se pare spectaculos si fascinant,iar transparenta si impresia de fluiditate pe care o prezinta sticla topita,cred ca poate domoli alte materiale ce pot parea brute,sau reci.” (Cosmin Ardelean)
   Expozitia ce va incanta iesenii in luna aprilie la Galeria de Arta Grand Hotel Traian Iasi se numeste Apelant la Acalmie pentru ca lucrarile au intentia de a odihni ochiul privitorului, oferinu-i-se acestuia un rastimp de linisite intre momentele de agitatie si stres din fiecare zi.
   “Am ales ca lucrarile sa fie foarte variate atat prin tema lor, cat si prin aspect si rol. De aceea, unele lucrari imbina decorativul cu utilitarul, iar alte lucrari au doar un rol decorativ. Expozitia v-a fi una diversificata deoarece consider ca astfel dorintele si curiozitatile privitorului pot fi mai bine satisfacute. Totusi, desi foarte diferite,  toate lucrarile comunica intre ele prin material, mod si stil de lucru. Mijloacele tehnologice au fost variate: sticla suflata, sticla fuzionata, ceramica arsa si sticla fuzionata cu alte materiale.” (Cosmin Ardelean)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu