sâmbătă, 9 februarie 2013

Avatar x 2, Art In Work-Workshop



Arta plastica contemporana romaneasca


Mircea Ignat, Radu Ignat


Muzeul National Brukenthal, Sibiu


23 ianuarie - 28 februarie 2013



expo

Curator: Dr. Valentin Mureşan

   Expoziţiile celor doi sculptori Ignat, Mircea şi Radu, artişti plastici, membrii Filialei Sibiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România, au devenit deja o tradiţie, tatăl şi fiul expunând împreună de mai multe ori.
   Anul 2009 i-a adus pe simezele Galeriei U.A.P. Sibiu în septembrie, apoi Radu Ignat (tot în 2009) a vernisat la Galeria din Holul Primăriei Sibiu o foarte apreciată expoziţie de sculptură, intitulată de criticul dr. Alexandru C. Lungu: Fantezie şi metal. 
   Acum, după patru ani de la expoziţia comună, diferenţa de vârstă dintre cei doi artişti (de 60 şi, respectiv, 35 de ani) este de două generaţii !
   Mircea Ignat şi-a sărbătorit cei 60 de ani împliniţi în luna octombrie 2012, cu o amplă expoziţie de sculptură şi desen, deschisă la Sala Multimedia a Muzeului Naţional Brukenthal Sibiu. Sub titlul generic: Opera deschisă, el a oferit atunci publicului, o retrospectivă a ultimilor 20 de ani de activitate artistică. Cu acel prilej, fiul său Radu Ignat a prezentat în premieră la vernisaj, un spectacol video cu proiecţie de culoare şi sunet pe o sculptură tridimensională a tatălui.     
   Aprecierea de care experimentul s-a bucurat din partea publicului şi a specialiştilor i-a provocat pe cei doi la o nouă întâlnire pe simeze, de data aceasta în spaţiul adecvat şi generos al Galeriei de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal Sibiu.
   În ultimii doi ani, preocupările plastice ale lui Mircea Ignat s-au concretizat prin lucrări concepute în suprafeţe mari, cu colorate-spaţii deschise şi un ciclu amplu al Pietrelor de hotar. Radu Ignat s-a specializat şi mai mult în noul domeniu: Video sculpture, astfel încât marea încercare şi pariul celor doi de a expune împreună a iscat prezenta expoziţie ce cuprinde: culoare, formă, foto, sunet şi video, într-o formulare inedită.

expo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu