joi, 28 februarie 2013

Capricii Caleidoscopice - Vitralii spre interior



Arta plastica contemporana romaneasca


Lucia  Contan


Muzeul National al Unirii, Alba Iulia


1 - 15 martie 2013





  Vineri, 1 martie 2013, ora 17.00, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, va fi vernisată expoziţia de grafică Lucia Conţan: Capricii caleidoscopice. Vitralii spre interior. Totodată, va fi lansat și volumul de proză scurtă Traista în pătrățele, de Veronica Oșorheian.
  Autoarea lucrărilor, Lucia Conţan, este absolventă a Facultății de Textile, Secţia Confecţii textile de la Iaşi, și actualmente profesoară la Colegiul Apulum din Alba Iulia, precum şi director de producţie la S. C. Staff Collection Alba Iulia.
   Artista a mai expus în ţară (Craiova, Iaşi) și în străinătate (Franţa), în cadrul grupării textiliste de patchwork Peticelul românesc, devenit ulterior Peticelul internaţional. Ca atare, ea se numără printre valoroasele practicante în România a unor forme de manifestare artistică şi artizanală, prea puţin popularizate la noi, a patchwork-ului, quiltului, broderiei, artei dantelei, tapiseriei etc., respectiv a tuturor îndeletnicirilor artistice şi meşteşugăreşti textile, care presupun utilizarea firele.
   Tot cu această ocazie va fi lansat atât un interesant catalog al expoziției, dar și un volum de proză scurtă, Traista în pătrăţele, semnat de Veronica Oșorheian și ilustrat de către Lucia Conţan.
***alba24ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu