miercuri, 27 februarie 2013

Arta plastica contemporana romaneasca


Robert Leonte, Niculina Vlad Leonte


Expozitia: Poarta spre cer


Galeria de Arta Gheorghe Petrascu, Tecuci


1 martie 2013





Expozitie poarta spre cer

   La 1 martie, lună a femeii, a mamei, a maicii mereu iubitoare, Niculina Vlad Leonte, artist plastic din Bârlad, deschide o Poartă spre cer – expoziţie de grafică şi sculptură, în memoria fiului sau Robert, plecat între stele în anul 2009 când era încă student al Universităţii de Arte Plastice Decorative şi Design Bucureşti. 
  În acelaşi an, 2009, doamna Niculina Vlad Leonte decide să ducă visul fiului ei mai departe. Ea începe studiile la Facultatea de Arte Plastice Decorative şi Design George Enescu din Iaşi, iar în acest moment este masterand la secţia de sculptură a aceleiaşi facultăţi. 
  Ceea ce ne propune doamna Niculina Vlad Leonte în expoziţia care se deschide vineri, 1 martie, oră 15:00, la Galeria de Artă Gheorghe Petraşcu, este o retrospectivă a activităţii fiului sau, Robert Leonte, la care adăugă propria sa realizare artistică, lucrări de sculptură şi ceramică pe tema Bibliotecii din Alexandria. 
   Invitat de onoare la acest vernisaj este profesorul Cristian Ghită din Barlad, care va face întâmpinarea critică a expoziţiei.
***zonapress.ro via Gologan Lucia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu