joi, 7 februarie 2013

Pe simezele Arcușului



Arta plastică contemporană românească


Janos Markus Barbarossa


Galeria din Grajd, Centrul de Cultură Arcuș


8 februarie 2013




Pe 8 februarie anul curent, Centrul de Cultură Arcuş organizează expoziția de pictură a artistului János Márkus BARBAROSSA din Viena. Lucrările expuse sunt selectate dintre operele pictate în ultimii douăzeci de ani.


   Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 8 februarie 2013, ora 19:00 la Galeria din Grajd (Centrul de Cultură Arcuș). După vernisaj poetul Farkas Wellmann Endre va prezenta ultimele două volume ale lui Barbarossa recent apărute.

   János Márkus BARBAROSSA conform propriei sale mărturisiri – deloc demne de încredere – s-a născut în anul 1955 la Zăuan, în Europa. A vrut să se maturizeze în Oradea, București, Sf. Gheorghe, Viena, Paris și cu deosebire Veneția, dar până în prezent nu se poate spune că a reușit. Studiază artele plastice, devenind astfel muzician profesionist, compozitor, textier, lutier, și mai ales, artist al vieții.

   Producția lui de până acum se cifrează la aproape patru sute de piese muzicale și textele acestora, trei sute optzeci și nouă instrumente muzicale, mai bine de o mie de lucrări de grafică, lucrări de ceramică, câteva duzini de performance, zece volume catalogate de el însuși, ca demne de luat în seamă, "un fel de versuri”, și mai ales trei copii minunați (de mai mulți nu are cunoștință).

   Este cantonat departe de ism-uri și de transcendență.

   În general sălășluiește în propria-i piele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu