joi, 31 ianuarie 2013

Arta plastica contemporana romaneasca


Misha Diaconu


Expozitia: Materie si spirit


Galeria Imbold, Bucuresti


31 ianuarie - 28 februarie 2013


   Imbold Galeria are placerea de a va invita la prima expozitie personala a tinerei sculptorite Misha Diaconu. 
   Unul dintre cei mai promitatori sculptori romani in metal, Misha Diaconu este cel mai adesea asociata cu cateva sculpturi amplasate in spatii neconventionale din Bucuresti, spatii expuse de obicei unui trafic intens: Arlechinul, expus in Piata Romana (Idelier) in perioada 2010-2011, diverse sculpturi si instalatii permanente - Atelierul de Productie, Bucuresti (2011-prezent).
   Expozitia Materie si Spirit cuprinde o serie de 13 lucrari si instalatii mult mai putin cunoscute, inspirate de muzica, teatru, senzualitate si fluiditate, dispuse atat in interior cat si in curtea Galeriei. 
   Cele 13 piese sau ansambluri de piese marcheaza aventura creatoare a artistei in ultimii 7 ani. O parte dintre ele fac parte din colectii private si vor fi expuse in premiera intr-un spatiu public, altele sunt piese nexpuse pana in prezent sau lucrari care au facut parte din colectivele in care a expus Misha. Expozitia este o oportunitate unica de a le privi in ansamblu, de intelege calatoria Mishei Diaconu pana in prezent.
   Titlul expozitiei este preluat de la cele 3 panouri pe suport mix metal-ceramica-sticla, inspirate de teatru si muzica; 3 personaje care amintesc de laitmotivul arlechinului, care dispare si reapare in creatiile Mishei Diaconu.
   Temele abordate de Misha Diaconu surprind prin relatia antitetica dintre masivitatea rece a metalului si dinamismul senzual al formei cioplite de artista.
   Materie si Spirit reprezinta cea de-a doua expozitie organizata de Asociatia Culturala Imbold de la inaugurarea Galeriei pe 20 decembrie 2012.

Program: luni - duminica, 16:00-21:00
Adresa: Strada Polona, Nr. 40, sector 1, Bucuresti
Curatori: Andrei Argaetic, Alexu Toader
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu