marți, 18 decembrie 2012

Expozitie de pictura si de icoane



Facultatea de Arte


Arta plastica contemporana romaneasca


Universitatea Ovidius, Constanta


17 decembrie 2012





  Săptămâna a început cu atmosfera tipică sărbătorilor, la campusul Universităţii Ovidius, în holul căruia a avut loc (17 decembrie), vernisajul unei expoziţii de pictură şi icoane realizată de studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Arte. Vernisajul s-a desfăşurat pe acordurile colindelor interpretate de două coruri formate din studenţi ai Facultăţii de Arte, Specializarea Interpretare muzicală - canto, din care a făcut parte şi interpretul constănţean de muzică grecească Mircea Cazan. 


   Printre cei prezenţi la eveniment s-au aflat: decanul Facultăţii de Arte, lect. univ dr. Daniela Hanţiu, prorectorul pentru Strategie, dezvoltare instituţională şi managmentul calităţii, conf. univ. dr. Florin Anghel, decanul Facultăţii de Istorie, lect. univ dr. Emanuel Plopeanu, criticul de artă Alice Dinculescu, prep. univ. drd Ovidiu Felipov, prep. univ. dr. Sînziana Romanescu şi prep. univ. Iustina Ursu, numeroşi studenţi, dar şi artişti.
   "La noi a venit Moş Crăciun şi cel mai frumos cadou este colaborarea dintre studenţii Facultăţii de Arte, cărora le mulţumesc pentru munca lor la acest proiect”, a declarat lect. univ dr. Daniela Hanţiu. "Simţeam că lipseşte ceva în preajma sărbătorilor... Această expoziţie de icoane şi pictură este ceea ce lipsea şi acum dăruieşte un strop de bucurie atmosferei din universitate. Sărbători fericite !”, a spus, la rândul său, prorectorul conf. univ. dr. Florin Anghel.
    Lucrările pot fi admirate până la finalul vacanţei studenţeşti, iar una dintre creaţiile care au atras atenţia în mod deosebit celor prezenţi la vernisaj aparţine, în mod surprinzător, celei mai tinere participante la expoziţie, o elevă de numai 15 ani a Colegiului Naţional de Arte Regina Maria, pe nume Celine Ali. "Lucrarea reprezintă un colaj de imagini ale clădirilor din centrul vechi al Constanţei, există în ea un mix de tehnici diferite. Îi mulţumesc profesorului meu coordonator Ovidiu Felipov, care m-a invitat la această expoziţie”, a declarat tânăra artistă Celine Ali.


   "Expoziţia este una de icoane şi peisaje de iarnă şi generale, de o reală calitate. Celine Ali este invitata specială a expoziţiei şi într-adevăr, lucrarea ei este deosebită”, a remarcat asist. univ. prep. Ovidiu Felipov.


    Printre expozanţi s-a numărat şi tânărul artist plastic Tudor Tiţoiu, masterand în anul I la Educaţie Vizuală prin Studiul Peisajului şi Figurii din cadrul Facultăţii de Arte. "Expoziţia aceasta reprezintă deja o tradiţie pentru studenţii Facultăţii de Arte, un moment prielnic pentru ca studenţii din toţi anii să expună lucrări cu tema iernii, într-o prezentare aflată sub semnul spiritualităţii, prin expunerea de icoane. Eu am participat cu o lucrare în care este reprezentat Cazinoul din Constanţa pe timp de iarnă”, a declarat Tudor Tiţoiu.




***telegrafonline.ro

Pe simezele Capitalei



Arta plastica contemporana romaneasca


Salonul de iarna


Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu


13 decembrie 2012




















   Manifestarea reuneste lucrari de pictura, sculptura, grafica, arte decorative si design, realizate de peste 100 de artisti.
   Organizator: pictorul Andrei Romocean.
***modernism.ro

Icoane de suflet



Expozitie de fotografie


Galeria de Arta: La Gard, Iasi


10 decembrie 2012 - 7 ianuarie 2013



121213 afisIcoaneDeSuflete mic Expozitia „Icoane de Suflet”/ 10 Decembrie 2012 – 7 Ianuarie 2013

Organizatori:

Editura Doxologia, Clubul Fotografilor, Galeria de artă La Gard

Participa: 

 Stefan Abageru, Ionuţ Alexa, Nicuşor Apostu, Bogdan Cernea, Ghenadie Cebanu, 
Gheorghiţă Epureanu, Cristian Ţibu

Vernisaj: Marţi, 18 Decembrie 2012, ora 19:30
Sala Diotima a Casei de Cultură Mihai Ursachi

Expoziţia este compusă din 40 de fotografii 30.5 x 45 cm.

www.blog.clubul-fotografilor.ro

Impreuna pentru tine, Doamne



Complexul National Muzeal Curtea Domneasca


Concert de colinde


Ansamblul Monumental Curtea Domneasca - Biserica Mare, Targoviste


19 decembrie 2012




   Sărbătorile creştine ale Naşterii Domnului au în viaţa credincioşilor o semnificaţie aparte. Ele trezesc rezonanţe afective de înaltă sensibilitate şi de puternică intensitate, creând o atmosferă de bucurie şi un farmec cu totul specifice în trăirea religioasă.
   Luna Decembrie ne aduce nouă, celor cu sufletul deschis spre a primi mesajul divin, în fiecare an minunatele colinde oferite de copii şi cadre didactice.
   Anul acesta, Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte în parteneriat cu Şcoala din Tătărani-Căprioru, judeţul Dâmboviţa, organizează un superb concert de colinde Împreună pentru tine, Doamne, ce va avea loc miercuri, 19 decembrie 2012, începând cu ora 12.00 în cadrul Ansamblului Monumental Curtea Domnească – Biserica Mare.
   Acest concert cuprinde o suită de colinde tradiţionale care vor fi interpretate de copii, coordonaţi de Dir. adj. prof. Maria Chivulescu şi vor oferi celor prezenţi clipe de voie bună.
   Evenimentul are rolul de a stimula interesul copiilor pentru înţelegerea şi păstrarea legăturii cu Dumnezeu şi de cunoaştere a evenimentelor legate de Naşterea Domnului și păstrarea tradiţiilor creştine specifice sărbătorii. (etargoviste.ro)

Campania: Suflet pentru suflet



Initiative de toata lauda


Catu Caffe, Ploiesti


18 - 23 decembrie 2012





Campania "suflet Pentru Suflet"

Noua ne pasa...
Sa fim uniti pentru famiilile nevoiase din Ploiesti.

  Corina Ungureanu , Corina Ungureanu Gym Page, InfoPloiestiCity, Medya Acces Point, One Event, Wellness Club Nico, Catu Caffe, Alex Oprea, Razvan Encuna (Cel Mai Strãve), Vlad Valentin Petre, Zizik (Alexandra Negulescu) au demarat Campania Suflet pentru suflet...
  Campanie adresata tuturor ploiestenilor care doresc sa aduca un zambet in Ajunul Sarbatorilor de Iarna unei familii nevoiase din Ploiesti.
  Vino pana duminica, 23 decembrie, la Catu Caffe, intre orele 15:00-18:00, pentru a aduce o donatie pentru cei nevoiasi.
  Se pot dona: jucarii, hainute, alimente neperisabile, etc...
  Detalii despre campanie gasiti aici :
https://www.facebook.com/pages/Campania-suflet-Pentru-Suflet/
428761307191660?ref=ts&fref=ts
   In numele celor la care vor ajunge donatiile VA MULTUMIM !!!
   P.S. La sfarsitul campaniei le vom multumi public tuturor celor care doresc acest lucru.

Expozitia: Psihotic. Substitut



Arta plastica contemporana romaneasca


Andrei Ciurdarescu


Galeria de Arta: Laborator. Visual. Kontakt, Oradea


7 decembrie 2012










   Andrei Ciurdărescu propune un proiect pictural amplu ce reconfigurează ironic o lume artificială, cosmetizată, transformată, o lume proiectată de psihozele și obsesiile omului contemporan care ajunge să substituie naturalul.
   Psihotic. Substitut este narativ dar în sensul unei narații absurde, nevrotice, în care planurile ajung să se suprapună, registrele să interfereze: se creează  o structură coerentă a unei lumi absurde, tragice și hilare în același timp.
   Șabloane culturale, rețete și tehnici picturale sunt recontextualizate spectaculos împreună cu personaje aproape metaforice. Lumea creată de Andrei Ciurdărescu este o fabulă contemporană în care regăsim cu ușurință substitute create să mențină iluzia că omul deține controlul.

   Eveniment creat de catre Visual Kontakt.
   Adresa: Oradea, str. Republicii, nr. 47

   Informatii si contact:

Tel.: 0040/745 – 205 729
e-mail: birou@visualkontakt.ro, info@visualkontakt.ro
Site: http://www.visualkontakt.ro/

Tehnologii romane. Interpretari contemporane



Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria 15 Design, Hanul cu Tei, Bucuresti


19 decembrie 2012



Concert de colinde



Diaspora romana


Asociatia Romanilor Valencia


Muzeul de Istorie, Valencia, Spania


21 decembrie 2012




 

   La manifestare participa, incepand cu ora 11:00, grupul folcloric Romanasul si corul Colegiului Santa Cruz de Mislata. Imaginea de mai sus este luata de la manifestarea similara de anul trecut.


Proiectul Imagoromaniae



Muzeul National de Istorie a Romaniei


Bucuresti


20 decembrie 2012






Dragi prieteni,

  Joi, 20 decembrie 2012, începând cu ora 11. 30 avem plăcerea de a vă invita la o serie de evenimente, cu care încheiem acest an.

   Sărbătorim trecerea unui an de la lansarea proiectului Imago Romaniae (www.imagoromaniae.ro), prilej cu care vom trece în revistă ce s-a întâmplat din 21 decembrie 2011 până azi (în acest moment sunt disponibile pe site 2999 de imagini, cea cu numărul 3000 va fi încărcată chiar în timpul evenimentului) şi vom prezenta şi primul volum al seriei Imago Romaniae -O fereastră a istoriei deschisă spre o ţară şi oamenii ei, aşa cum au fost acestea odată, dedicat staţiunilor balneoclimaterice din România - sfârşitul secolului al XIX-lea - prima jumătate a secolului al XX-lea.
   Tot atunci, lansăm volumele - Capodopere din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României şi Anuarul Muzeului Naţional de Istorie a României ajuns la cea de a XXIV- a ediţie.





   La ora 12.30 vom vernisa de asemenea, micro-expoziţia Exponatul lunii - Moneda de 100 de ducaţi a principelui Mihail Apafi (1661-1690), care a fost cea mai mare monedă de aur bătută în Europa până la sfârşitul secolului al XX-lea, monedă care cântăreşte 345,95 grame.
   La final, la ora 13.30, primim colindători din Republica Moldova – Ansamblul folcloric Opincuţa, format din elevii Liceului Ion Creangă din Chişinău.

  Vă aşteptăm cu drag !




Spectacol de Craciun



Diaspora romana


Asociatia Buna seara Romania


Sezze, Italia


23 decembrie 2012







Participa grupul folcloric Suflet Romanesc.

Casa lui Mos Craciun



Casa Bell'Agio, Bucuresti


20 - 23 decembrie 2012





Conferintele Analelor Brailei



Muzeul Brailei


  Seria Literatura: Ipostaze ale Poeziei Dunarii


Braila


20 decembrie 2012





Targ de Craciun



Scoala Jules Verne


Brasov


20 decembrie 2012





  Vă așteptăm cu drag la Târgul de Crăciun organizat de Școala Jules Verne. 
Porțile sunt deschise pentru oricine, 
dornic să viziteze școala și să dăruiească un zâmbet !

Targul Darurilor de Craciun



Biblioteca Judeteana Petre Dulfu, Baia Mare


17 - 22 decembrie 2012