luni, 10 decembrie 2012

Boston Society of Film Critics



Succese romanesti peste hotare


Mihai Malaimare Jr.


9 decembrie 2012







  Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. a primit, duminică (9 decembrie), premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru filmul The Master, în regia lui Paul Thomas Anderson. Lungmetrajul, în regia americanului Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia 2012 pentru regie şi pentru cea mai bună interpretare masculină - distincţie acordată ex-aequo lui Joaquin Phoenix şi lui Philip Seymour Hoffman.


   The Master este primul film din ultimii cinci ani al regizorului şi scenaristului Paul Thomas Anderson. Pelicula prezintă un studiu de personaj - un veteran din Marina americană cu un comportament violent -, dar şi un portret al Americii de după cel de-Al Doilea Război Mondial. S-a spus că ar fi inspirată de cultul scientologic şi, într-adevăr, aproape toate personajele sunt implicate cumva într-un cult controversat, dar nu este vorba despre o analiză a acestei mediatizate religii.


   Mihai Mălaimare Jr. a fost, de asemenea, nominalizat la categoria cea mai bună imagine, pentru filmul The Master, la prestigioasele Satellite Awards, care vor fi decernate pe 16 decembrie.
   Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor Tinereţe fără tinereţe şi Tetro.

Pe simezele iesene



Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia de arta/instalatii: Feerie de Craciun


Muzeul Unirii, Iasi


editia a II-a, 12 decembrie 2012





Afis Feerie de Craciun 2012 page 001 mic Expozitia „Feerie de Craciun”/ 12 decembrie

In acelasi context, are loc, incepand cu ora 19:00, un concert sustinut de catre studenti ai Universitatii de Arte George Enescu, Iasi. 

Expun artistii: 

Iulian Bordeianu, Smaranda Bostan, Diana Condurache, Leonard Curpan, Cosmin Iatesen, Neculai Mihaila, Elena Mihaila, Ionela Mihuleac, Florin Morun, Elena Potop, Catalin Tarziu, Madalina Vieriu, Mihai Voicu


Ziua Internationala a Muntelui



Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi


11 decembrie 2012




AFISZIM1 Ziua Internationala a Muntelui este sarbatorita si la Iasi

   Pe 11 decembrie, de la ora 17.00, in corpul B al Universitatii Alexandru Ioan Cuza, la etajul 3, amfiteatrul B8, Facultatea de Geografie si Geologie impreuna cu Asociatia de Turism Montan Hai pe Munte Iasi va invita sa luati parte la Ziua Internationala a Muntelui, un eveniment ce va surprinde muntele in ipostazele lui cele mai spectaculoase.
   Uniunea Europeana şi ONU sarbatoresc din anul 2003 Ziua Internationala a Muntelui, pe 11 decembrie, cu scopul de a informa populatia in legatura cu importanta muntilor pentru viata, in general, dar şi ca sursa de materii prime regenerabile, zone pentru recreere şi turism, dar şi cu diversitate culturala.
   Evenimentul organizat la Iasi va reuni marile realizari montane ale iubitorilor de munte fie ca este vorba de reusitele romanilor in expeditii montane de altitudine din Himalaya, Pamir sau Kilimanjaro, ori promovarea muntilor Carpati prin activitati organizate de Asociatia Hai pe Munte Iasi .

PROGRAM

Expozitii de fotografie (incepand de marti, 11 decembrie) in cadrul Facultatii de Geografie si Geologie, et. 3 corpul B al UAIC.

Pamir - Romani pe acoperisul lumii
Kilimanjaro - Parcul National Tarangire
Cho Oyu (8201 m) - Zeita de turcoaz din Himalaya
Muntii Carpati - Pe drumuri de munte

Prezentari de videoproiectii (11 decembrie- ora 17.00 corp B UAIC, et. 3, Amf. B8)

   Kilimanjaro -5895 m (Dragos Nica). Este povestea fascinanta a 3 ieseni care au pornit sa escaladeze vulcanul din inima Africii si au ajuns sa descopere muntele, savana africana si tribul Masai Mara intr-o aventura plina de peripetii.
   Asociatia de turism montan Hai pe Munte” Iasi. Este o initiativa pornita de iubitorii de munte din Iasi ce astazi este mediul cel mai propice pentru ieseni de a se aventura in grupuri organizate in peripetiile montane din Carpatii Romanesti.
   Cho Oyu -8201 m (Tiberiu Pintilie). Denumit Zeita de Turcoaz a Himalayei, masivul montan a reprezentat obiectivul din 2011 al alpinistilor Tiberiu Pintilie si Adrian Fako. Vor fi prezentate imagini inedite, atat din inima Himalayei cat si din exoticul Tibet.
   Pamir 2012 (Lucian Rosu). “Cinci kilograme pierdute, fete arse, buze crapate, trei nopti nedormite la 7000 de metri, temperaturi de -15 grade, vant puternic şi totuşi steagul Romaniei a fluturat pentru prima data la 7495 m, pe 15 august 2012, ora 16:30." Sau cum au reusit 2 romani (ieseanul Lucian Rosu si galateanul Tiberiu Pintilie) sa urce cei mai importanti 3 sapte miari din Asia Centrala in mai putin de o luna.
   Va asteptam sa celebram impreuna muntele, in ipostazele lui cele mai spectaculoase.

INFO

Asociatia de Turism Montan Hai pe Munte

haipemunte.wordpress.com

Lucian Rosu 0747110937 email- luci_r2003@yahoo.com 
Ionut Cristache 0748987355 email ikaygee@yahoo.com

Targ Maltez de Craciun



Serviciul de Ajutor Maltez in Romania


Iosefin, Parohia Romano-Catolica, Timisoara


13 - 15 decembrie 2012




   La un preţ simbolic cei prezenţi pot cumpăra cadourile de sărbători pentru întreaga familie. 
  Târgul Maltez funcţionează sub deviza: Tradiţie în caritate !

La ceas aniversar


Cella Delavrancea


Dorina Arsenescu: Cella Delavrancea - paradigmatica prezenta


Sala Radio, Bucuresti


12 decembrie 2012





   Prezentarea volumului Cella Delavrancea - paradigmatica prezență de către autoarea acestuia: Dorina Arsenescu.
   Eveniment realizat cu participarea criticului și istoricului literar Valeriu Râpeanu și a pianistului Viniciu Moroianu.
   Organizatori: Societatea Română de Radiodifuziune și Radio România Muzical 
   Data: miercuri, 12 decembrie 2012, ora 19:45 la Sala Radio, București (în pauza concertului de la ora 19:00).
   Afiș - Izabela Cernătescu © 2012

***Asociatia Cultura Irina Satchi

Seara de colinde



Muzeul Mixt


 La cer inaltat, la gazde inchinat


Galeriile de Arta Gheorghe Petrascu, Tecuci


13 decembrie 2012






   Am mers inca un an impreuna. Am incercat sa va aduc bucurii ale sufletului prin arta, carte si muzica. Ne-am intalnit in tot acest timp de cel putin doua ori in fiecare luna si, ca în fiecare an am dorit să facem resimtit începutul sărbătorilor de iarnă dandu-le tecucenilor posibilitatea să se bucure cu adevărat atmosfera de sărbătoare crestina
   Tocmai de aceea am pregatit un Concert de colinde.
   Voci angelice vor umple de muzica Galeria de Arta Gh. Petrascu pentru a uni intr-o seara de iarna cerul si pamantul si pentru a tine alaturi oameni, suflete, prieteni.
   Va astept joi, 13 decembrie, de Sf. Lucia la ora 17:00.
   Urmariti cu atentie invitatii: copii minunati, tineri talentati, grupuri de mare valoare. Intre toti acestia invitate de onoare doamna doctor Rozica Ciobanu si doamna doctor Constanta Cobzariu. Intrarea este libera 
 - Gologan Lucia - 

Icoana sufletului meu


Antonela Corban


Galeriile de Artă Ateneul Tătărași, Iași


11 decembrie 2012 - 11 ianuarie 2013






Florile Dalbe



Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Bucuresti


15 - 16 decembrie 2012



   Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti organizează în perioada 15-16 decembrie 2012, Florile Dalbe. Datini şi obiceiuri de Craciun si Anul Nou.
   Uliţele satului vor răsuna de colinde şi urături, de jocuri cu măşti şi căluşeri, capre, ursi şi teatru popular.
   Cozonaci, covrigii cu sare sau susan, plăcinte cu dovleac sau mere, cârnaţii afumaţi sau brânza de oaie în cetină de brad va imbie sa-i gustati si cumparati.
    Deschiderea va avea loc sâmbătă, 15 decembrie, ora 11.00, odata cu vernisajul expoziţiilor de fotografie Portret de adolescent, la Casa Glod şi Marea hoinăreală;
Coordonator proiect – Sorin Oprişor, la Sura Bancu.

Expozitie de fotografie


Andrei Nicoara


Hotel Trianon, Bucuresti


14 - 21 decembrie 2012





***Artiel Comunitateadearta

Graphic Poetry



Arta plastica contemporana romaneasca


Dana Art Gallery


Mirela Bichigeanu, Florin Ghebosu, Cornelia Gherlan, Gabriela Anitei, Andreia Ioana Cismasiu, Matei Agachi, Daniela Zbarcea, Eugen Vasile Iovan, Bogdana Contras


Teatrul Odeon, Bucuresti


5 - 22 decembrie 2012




   Timp de un an si jumatate, proiectul Conexiuni prin arta a fost prezentat publicului prin mai mult de 30 de expozitii, organizate  in diverse locatii din Bucuresti. Incepand cu luna octombrie a anului trecut, grupul DanaArtGallery, sustinut de Teatrul Odeon, a propus un alt proiect, care a devenit cunoscut si s-a bucurat de apreciere atat din partea spectatorilor de teatru cat si celor care viziteaza spatiul galeriei Odeon pentru a admira lucrarile artistilor care s-au alaturat grupului. Pentru acest sfarsit de an Danaartgallery propune iubitorilor de arta o noua expozitie .
   “Sub acest titlu misterios Graphic Poetry-care face ca expoziţia  promovata de DanaArtGallery să penduleze seducător în imaginaţia noastră între poezie şi vizual- plasticienii participanţi se confruntă fără îndoială, fiecare în parte, cu temele preferate. Funcţionează pentru toţi o atracţie irezistibilă pentru natură, care capătă câteodată nuanţat, alteori tranşant, aspecte diferite de la un artist la altul. De la propriul chip, la peisaje, de la imaginar la fantastic, de la poveste la declamaţie, demersurile artiştilor expozanţi nu se zdruncină unul pe altul ci ne permit să le acceptăm ca vecinătăţi posibile şi chiar constructive’’ (
Roxana Păsculescu)




Expun artistii:


Mirela Bichigeanu, 
Florin Ghebosu, 
Daniela Zbarcea, 
Eugen Vasile Iovan, 
Bogdana Contraș,



Cornelia Gherlan, 
Gabriela Aniței, 
Andreia Ioana Cișmașiu, 
Matei Agachi



                  
Vernisajul va avea loc pe 12 decembrie incepand cu ora 18.30


Ipostaze Cromatice



Arta plastica contemporana romaneasca


Mariana Lungutescu, Petre Chirea, Constantin Tanislav


Cercul Militar National, Bucuresti


10 - 23 decembrie 2012






Vernisaj: 13 decembrie 2012, ora 16:30, Sala Foaier


Petre Chirea: Pod in Cismigiu


Petre Chirea: Iarna in cartier


Constantin Tanislav


Constantin Tanislav


Constantin Tanislav


Constantin Tanislav

Echoes of Jihlava



Centrul Ceh


Pelicula: Citizen K


Bucuresti


10 decembrie 2012




Citizen K. / NEXT @ Documentary Mondays

   Cel de-al doilea documentar din seria Echoes of Jihlava dezvăluie dedesubturile experimentului făcut de grupul de artiști și activiști cehi Ztohoven.
    Într-o eră obsedată de indentificare, un grup de doisprezece artiști au testat cât de departe se poate merge cu o identitate împrumutată. Ei au comandat carduri de identitate false, făcând schimb de identități prin înlocuirea fotografiilor cu unele create pe calculator și folosindu-se apoi de ele în viața de zi cu zi. Proiectul culminează cu o expoziție într-o galerie improvizată. Lucrurile însă devin dramatice a doua zi de după vernisaj, când galeria este percheziționată de poliție.
   Proiecția (72 minute) va fi în prezența regizorului Michal Dvořák.
   Subtitrare in limba engleza.
   Intrare liberă. Un eveniment susținut de Staropramen.
   Mai multe detalii despre evenimente și programul complet aici: 
http://www.czech-it.ro/.

Expo Cristal



Muzeul National de Geologie


Bucuresti


14 - 16 decembrie 2012






  Cine nu a cumparat inca un cadou pentru Craciun poate alege o bijuterie unicat realizata din pietre pretioase si semipretioase in montura de aur sau argint, un esantion mineral de colectie sau un simplu obiect de decor cioplit in piatra. Acestea si multe altele pot fi gasite incepand de
vineri, 14 decembrie 2012, la Muzeul National de Geologie unde se deschide expozitia cu vanzare de bijuterii si minerale EXPO CRISTAL.
   Expozitia poate fi vizitata pana pe data de 16 decembrie 2012 in intervalul orar 10.00 18.00.    
   Prețul unui bilet este de 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru pensionari si copii.
Informatii suplimentare: 021/212.89.52

Informare

Miercuri, 12 decembrie 2012, de la ora 14.00, la Muzeul National de Geologie vor
fi sustinute doua prelegeri si anume:
- Aspecte ale geologiei cuaternarului din Bazinul Dacic, autor Ion Stãnoiu;
- Meteoritul de la Gresia (judetul Teleorman), autori Ion Stelea si Monica Ghenciu. 
Intrarea este libera.

Dublu eveniment cultural



Lansare de carte


Constantin Trandafir


O calatorie in imperiu - De la Campina la Petersburg; 

Ion Creanga - Spectacolul lumii


Biblioteca Municipala C. I. Istrati, Campina


18 decembrie 2012



Frontiere ale vizibilului



Arta plastica contemporana romaneasca


Adriana Lucaciu, Alexandru Jakabhazi


Atelier 030202, Bucuresti


13 decembrie 2012 - 13 ianuarie 2012




Coordonator Atelier 030202: Mihai Zgondoiu


Serile italiene



Libraria Humanitas Kretzulescu


Dezbaterea: 

Revenirea aristocratiei in atentia culturii contemporane


12 decembrie 2012


Bucuresti




Soare luminos si Craciun frumos.



Muzeul de Etnografie si Arta Populara


Craciunul intre simbolistica precrestina si traditia crestina


Baia Mare


12 decembrie 2012





Vernisaj: 12 decembrie, ora 16:30.


Clubul de lectura Max Blecher



Lansare de carte


Casa de Editura Max Blecher


Club La Scena, Bucuresti


16 decembrie 2012




Pe simezele ploiestene



Arta plastica contemporana romaneasca


Mihaela Ilie


Galeria de Arta, Ploiesti


decembrie 2012



Afis expozitie-1


   Mihaela Ilie s-a născut la Cluj-Napoca, la 7 noiembrie 1964, a absolvit Liceul de Arte plastice Cluj-Napoca, Institutul de Arte Plastice şi Decorative Ion Andreescu, Cluj-Napoca, Secţia Textile / Design vestimentar, clasa Leonid Elas / Voichiţa Căprariu, iar din 2010 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Ploieşti.

Expoziţii:

2010, 2011, 2012 - Salonul de Toamnă, Galeria de Artă Ploieşti
2011, 2012 - Salonul de Primăvară, Galeria de Artă Ploieşti
2011 - Expoziţie colectivă Bistriţa-Năsăud
2011 - Bienala „Lascăr Vorel", Galeriile „Lascăr Vorel", Piatra Neamţ
2012 - Expoziţie colectivă în foaierul Teatrului „Toma Caragiu" Ploiesti
2012 - Bienala „Ion Andreescu", Buzău
2012 – Bienala „Gheorghe Petraşcu, Târgovişte
2012 – Expoziţie personală, Galeria de Artă Ploieşti

Premii:

2012 - Premiul Primăriei Municipiului

Invitatie expozitie