luni, 3 decembrie 2012

Marea Hoinareala II



Sorin Onisor


Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Bucuresti


15 decembrie 2012 - 15 ianuarie 2013






Dintre experientele trecute...








Armonii de iarna



Arta plastica contemporana romaneasca


Anca Donici, Monica Maria Gosoiu, Nermin Hogea Susam, Mioara Iancu Bratosin, Ina Ioana Iordan, Jeni Mazilu


Expozitie de grafica si pictura


Biblioteca Judeteana Ioan N. Roman, Constanta


3 decembrie 2012 - 3 ianuarie 2013






   Proiect initiat de Consiliu Judetean Constanta , Biblioteca Judeteana Constanta, Liga Femeilor si Liga Navala Romana, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constana.

5 graficieni contemporani brasoveni



Arta plastica contemporana romaneasca


Jakab Abraham, Adrian Timar, Arpad Bartha, 

Albert Zoltan, Corneliu Mihai


Muzeul de Arta, Brasov


12 decembrie 2012 - 10 februarie 2013




Carol Popp de Szathmary - fotograful Bucurestilor



Lansare de carte


Radu Oltean


Grand Hotel Continental, Bucuresti


19 decembrie 2012




   Va invitam la lansarea unei noi carti semnate Radu Oltean, marele grafician si artist prezent impreuna cu istoricul Emanuel Badescu, pe 19 decembrie, de la ora 19:00, la Grand Hotel Continental .
   Carol Popp de Szathmari - fotograful Bucurestilor ne permite sa descoperim cum arata Bucurestiul intre anii 1848-1885; imagini de epoca in conditii grafice spectaculoase.

Licitatia: GrowArt



Arta plastica contemporana romaneasca


Asociatia pentru promovarea artelor contemporane


Swan Office Park, Colors Art Gallery, Bucuresti


editia a II-a, 17 decembrie 2012




Adresa: Sos. Bucuresti Nord, nr. 15 -23

   Pregătim un eveniment ALTFEL: o gală în spiritul artelor contemporane.
Licitația de iarnă GrowArt va fi organizată la SWAN Art Gallery Pipera într-un spațiu vast de aproximativ 1.000 mp și va fi dedicată pe de o parte artiștilor deja intrați în conștiința colectivă ca repere culturale contemporane și pe de altă parte tinerilor efervescenți, curajoși, ce promitdeschideri viitoare neașteptate prin secțiunile Maeștri contemporani și Promisiuni respectate.
    Astfel pe lângă oportunitatea de a achiziționa lucrări de artă de la cei mai buni artiști ai momentului, publicul GrowArt va avea ocazia să asiste la poate cea mai spectaculoasă expoziție a anului 2012. 
    O licitatie de Crăciun este momentul ideal pentru o investiție cu impact social pozitiv și cultural. Seara de 17 decembrie va fi una dedicată susținerii artei și artiştilor contemporani, cât şi a implicării sociale. Astfel, cuantumul de 12% din valoarea vânzărilor Casei de licitații GrowArt este destinat programului de finanțare nerambursabilă GrowArt pentru proiecte teatrale realizate de tineri dramaturgi și pentru înființarea unui nou centru cultural dedicat artei contemporane.


Casa din Bucuresti


Eduard Andrei Molnar: Rhinoceros


Delia Orman: Vis


Elena Andrei: Eu sunt inceputul


Nona Serbanescu: Visul Sfantului Vasile


Andrei Tudoran: Press esc to exit full screen


Bogdan Teodorescu: Autoportret


Silvia Traistaru: Autoportret


Bogdan Pelmus: Brut II


Magdalena Pelmus: Incident nr. 4


Florin Mocanu: Peisaj din Lehliu

Mandria de a fi roman


Ziua Nationala a Romaniei


Risca, judetul Suceava


1 decembrie 2012






La troita lui Mos Costica Radasanu.


Muzeul Comunei Risca


Monumentul Eroilor.



Imagini din albumul Mihaelei Gradinariu

Initiative de toata lauda


Campania: Music for Autism


Concert caritabil: Supermassive


Club Doors, Constanta


6 decembrie 2012






   Formaţia constănţeană de rock Supermassive se înscrie în rândul trupelor care cântă pentru copiii afectaţi de autism din judeţ. Aceasta va susţine un concert caritabil pe 6 decembrie, de la ora 21.00, în clubul Doors, iar preţul unui bilet este de 10 lei.
   Evenimentul face parte din campania Music for Autism, lansată de Asociaţia de Terapii Suportive Hipoterapia, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) Maria Montessori şi Junkers Design. 

„Music for autism” cu Supermassive

   Este a doua acţiune de acest gen, după ce, la sfârşitul lunii trecute, au cântat în acelaşi scop şi pe aceeaşi scenă, constănţenii de la White Nights Band. Fondurile strânse în urma acestei campanii vor ajuta la crearea unei camere senzoriale, a unui atelier de pictură şi a unei săli pentru meloterapie, în cadrul CSEI Maria Montessori. De asemenea, o parte dintre copii urmează să primească şedinţe de terapie în cadrul Asociaţiei Hipoterapia. Conform reprezentantului Asociaţiei Hipoterapia, Veronica Neguţu, până în aprilie, la sfârşitul fiecărei luni, vor avea loc astfel de concerte la care se încearcă şi aducerea unor artişti rock din ţară.

Imaginarium



Arta plastica contemporana romaneasca


Bianca Boeroiu


Galeria Galateea Contemporary Art, Bucuresti


7 decembrie 2012 - 4 ianuarie 2013






   Galeria Galateea vă aşteaptă vineri, 7 decembrie 2012, ora 18.00, la vernisajul expoziţiei de ceramică Imaginarium semnată Bianca Boeroiu.
   Expoziţia Imaginarium evoluează sub forma unui univers populat de multiplele identităţi pe care le poate genera fuziunea dintre realitate şi ficţiune. O lume barocă structural, dominată de raportul dintre principiul activ (masculin) şi cel feminin (pasiv), aflată sub semnul unui dialog empatic, susţinut de fragilitatea apropierii. Candoarea hrăneşte imaginaţia, jocul devine joacă, limitele se estompează iar cele doua personaje deschid o dimensiune a oniricului, mobilată cu elementele universului lor eclectic. Paleta coloristică restransă lasă să respire dinamica volumelor şi a detaliilor de structură. (Text: Bianca Boeroiu)

Descendentii



Lansare de carte


Kaui Hart Hemmings


Libraria Humanitas Kretzulescu, Bucuresti


5 decembrie 2012



Lansare Descendenţii

   Vă aşteptăm miercuri la ora 19:00 cu prilejul lansării volumului Descendenţii de Kaui Hart Hemmings;  participa: Vlad Mixich, Gloria Sauciuc, Ana Onisei, Nadine Vladescu şi Denisa Comanescu.
   Volumul este un bestseller internaţional, vândut în peste douăzeci şi cinci de ţări. În 2007, romanul Descendenții a câştigat Elle Magazine’s Readers’ Prize (SUA). A fost New York Times Book Review Editors’ Choice în 2008. În 2011, romanul a fost ecranizat într-un film de mare succes, cu George Clooney în rolul principal, care a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat.