miercuri, 28 noiembrie 2012

Pe-al nostru steag e scris unire



Ziua Națională a României


Casa de Cultură a Sindicatelor, Suceava


28 noiembrie 2012





   Spectacolul, care incepe la ora 18:00 ii are ca invitați pe: Sandu Aristin Cupcea, Maria Stoianov, Anatol Caraman, Grupul Ştefan cel Mare, Starostele şi cobzarul Tudor Ungureanu, Nicolae Gălăţeanu, Florin Săsărman, Domnica Dologa, Anuţa Motofelea, Felix Gălan, Ioan Dordoi, Taraful de la Sângeorz – Grupul Folcloric Păuniţa, Grupul Folcloric Măgura Şieului, Grupul Folcloric Plaiurile Bârgăului, Ansamblul Folcloric Dor Românesc, Corul Codrii Cosminului Cernăuţi, Taraful Dor Românesc, Iurie Levcic, Dumitru Covalciuc, Corul de la Bosanci, Constantin Irimia, Taraful Dor de la Moara, Buciumaşii de la Câmpulung, Mihai Botezat, Ansamblul Arcanul din Fundu-Moldovei, Grupul Folcloric Floare de Mălin, Corul de la Rîşca, Corala Sf. Leontie Rădăuţi, Emil Ianuş, Ciprian Reuţ și Călin Brăteanu.

Mandria de a fi roman




Gabi Trambitas - Popescu


Biblioteca General Nicolae Ciobanu, Costesti


28 noiembrie 2012





   "Doamna Gabi este o buna prietena a bibliotecii. A trait mult timp la Sibiu dar isi iubeste comuna natala. Vine mereu in biblioteca cu daruri pentru copii si nu numai. Astazi a venit cu croseta...si acesta ar fi rezultatul." (Biblioteca Costesti)



Grupul celor patru



Arta plastica contemporana romaneasca


Doina Pauleanu


Muzeul de Arta


Constanta


28 noiembrie 2012





   Cei care apreciază arta românească au, de acum, posibilitatea să pătrundă în lumea selectă a Grupului celor patru - pictorii Nicolae Tonitza, Francisc Şirato, Ştefan Dimitrescu şi sculptorul Oscar Han - aşa cum este transpusă în cartea cu acelaşi nume a directorului Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu. Lansarea volumului a avut loc pe 28 noiembrie la sediul instituţiei de cultură, în prezenţa unui public ales, format din oameni de cultură constănţeni. 


   Cartea fost prezentată de redactorul-şef al Editurii Monitorul Oficial, Anca Ivaşcu, publicistul Tudor Octavian şi prof. univ. dr. Ioan Opriş. Un recital de pian, susţinut de elevul Maximilian Banu, a încununat momentul editorial.


    Textul volumului Grupul celor patru, însumând peste 350 de pagini şi apărut sub egida editurii Monitorului Oficial, este însoţit de 263 de ilustraţii, reproduceri după lucrările celor patru artişti din colecţiile muzeele din ţară, dar şi din colecţii particulare.


   "Cartea este o invitaţie de a-i cunoaşte pe cei patru, atât ca artişti, cât şi ca oameni, oameni măcinaţi de vitregii, de probleme financiare, de intrigile din lumea artistică, de promovarea non-valorilor (...). Nimeni nu i-a mai prezentat pe cei patru aşa cum face Doina Păuleanu”, a spus redactorul-şef al Editurii Monitorul Oficial, Anca Ivaşcu. (telegrafonline.ro)


Poezie și proză



Salonul de literatură zero +


Muzeul Sf. Ierarh Dosoftei Mitropolitul


Iași


29 noiembrie 2012






  Muzeul Literaturii Române Iaşi în colaborare cu  ALECART, Timpul şi Zona Literară vă invită joi, 29 noiembrie 2012, începând cu ora 18.00, la Muzeul Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul unde, în cadrul Salonului de literatură zero +, va citi 
poezie Cătălin-Mihai Ştefan şi proză Dorin Cozan.

Invitat: Marius Marian Şolea. 
Moderatori: Mirel Cana, Liviu Antonesei, Şerban Axinte.

INFO
Muzeul Sf. Ierarh Dosoftei

Str. Anastasie Panu nr. 54, 700019, Iaşi
Marţi – Duminică 10-17
Luni închis

www.muzeulliteraturiiiasi.ro

Sinceritate



Arta plastica contemporana romaneasca


Tora Hamre


Ateneul Tatarasi, Iasi


29 noiembrie - 14 decembrie 2012




121128 afis Tora Hamre Expozitia „Sinceritate”, Hamre Tora/ 29 noiembrie   14 decembrie

   Ateneul Tatarasi invita publicul joi, 29 noiembrie de la ora 17:30 la vernisajul expozitiei Sinceritate de pictura pe panza in ulei a elevei Hamre Tora de clasa I de la Colegiul National de Arta O. Bancila.
   Expozitia va fi deschisa publicului in foaierul Ateneului in perioada 29 noiembrie – 14 decembrie 2012.
   Aveti mai jos cateva recomandari de la dna Viorica Toporas, care ii va prezenta expozitia si de la invatatoarea ei.

   "În şoapta lui Octombrie, când teii cei mulţi din Iaşi nu şi-au pierdut culoarea şi inundă încă legendarul nostru oraş am făcut cunoştinţă la Casa Corpului Didactic din Iaşi cu o fetiţă Tora Hamre. Are doar 7 ani.
   Vine dintr-o ţară înconjurată de ape, cu munţi, fiorduri şi plina de păduri – Norvegia. A stat doar primii patru ani în care a făcut cunoştinţă cu “inocenta copilărie”. Şi, din Ţara de Sus, cum o vedem noi pe hartă, în formă de câine, coboară în josul Europei în ţara în formă de cizmă – Italia. Aici copilul încărcat de basmele bunicilor, de jocurile de la grădiniţa pe care o frecventează – toate prind contur în imaginaţia deloc mică a Torei.
   Acum este elevă în Iaşi, în clasa I la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă.
   Ea cântă, desenează, pictează… şi direct în ulei pentru că aşa îi pare ei mai uşor să îşi pună pe pânză jocurile. De aici încep abecedarele, îşi inventează singură subiectele şi dă culorilor o adevărată savoare
   Peisajele, portretele, naturile statice care sunt la început de drum sunt o adevărată sărbătoare pentru suflet şi spirit. Micuţa artistă, încolo de anii ei mici, reprezintă MIRACOLUL. Personajele ei sunt lumea frunzelor, adierea vântului, sau chiar viteza lui, liniştea băncilor din covorul de frunze care stau în aşteptare, apele mari şi mici, ferestrele – ochi şi pentru înafara şi pentru înăuntrul caselor ei frumos colorate. Acestea sunt învăluite în surdină de o muzică a viorii şi violoncelului pe care deasemeni le va mânui aici, la şcoala de artă. Lumina compune cuminte OPERA sa, univers al candorii vârstei sale.
   Aceasta este fetiţa speciala – Tora Hamre" (artist plastic: Viorica Toporas)

  "Tora este o fetiţă talentată care realizează lucruri deosebite jucându-se. La doar 7 ani ea poate reda frumuseţea unui colţ de natură împletind cu măiestrie culori şi note muzicale, poate cânta, poate dansa sau poate interpreta o scenetă cu naturaleţe şi talent. Îmi doresc ca peste ani, când va deveni un artist celebru, să-i pot recunoaşte operele, lăsându-mă  ghidată de sensibilitatea şi muzicalitatea pe care va continua să o  transmită privitorilor." (Prof. înv. primar Dorina Marin)

Pentru interviuri puteti sa o contactati pe mama ei – Mihaela Hamre tel. 0753823734.

Centrul Cultural Casa Artelor


Gala Artelor - Gala Premiilor de Excelenta in Arta


Bucuresti


1 decembrie 2012






   La finalul programului Luna Artelor, Primaria sectorului 3 va invita la Gala Artelor – Gala Premiilor de Excelenta in Arta care va avea loc sambata, 1 Decembrie 2012,  la Centrul Cultural Casa Artelor din sectorul 3, strada Gheorghe Petrascu numarul 49.
   Primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoita, impreuna cu personalitati artistice binecunoscute vor inmana premii pentru merite exceptionale unor artisti importanti care locuiesc in acest sector. Printre cei premiati vor fi regizorul Victor Ioan Frunza, actorul Vlad Ivanov, coregraful Florin Fieroiu, poetul Ioan Es. Pop, sculptorul Bogdan Hojbota si compozitorul Nicu Alifantis.
    In cadrul evenimentului va fi organizata o expozitie de arta plastica unde vor expune sase artisti renumiti ai sectorului 3: pictorii Stefan Pelmus, Dan Bota, Dan Cicovschi si sculptorii Bogdan Hojbota, Costel Iacob si Mihai Tugearu.
   Muzica romaneasca va acompania evenimentul. Ceata lu’Vurtejanu, Corul Acapella si violoncelul lui Adrian Naidin vor  desavarsi atmosfera de sarbatoare a Galei Artelor.
   Invitati speciali, actori, regizori, muzicieni, scriitori, artisti plastici se vor intalni in Casa Artelor pentru a sarbatori Arta si Ziua Nationala a Romaniei.
   Directia de scena a evenimentului va fi realizata de regizoarea Alice Barb, coordonatorul programului Luna Artelor.
   Va asteptam cu drag sa ne fiti alaturi in Casa Artelor sambata, 1 Decembrie 2012, ora 19.00,  la Gala Artelor – Gala Premiilor de Excelenta in Arta !
   Detalii la tel: 021.326.27.67/ e-mail: pr@casaartelor.ro

La ceas aniversar



Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza


Zilele Muzeului


Iasi


29 - 30 noiembrie 2012




   Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza organizeaza in perioada 29-30 noiembrie 2012 evenimente care marcheaza un an de la deschiderea institutiei. Zilele Muzeului Alexandru Ioan Cuza se vor desfasura in mansarda cladirii din strada Titu Maiorescu, nr. 12. Toti cei interesati de subiecte care trateaza teme de istorie universitara, biblioteconomie si muzeologie sunt invitati sa participe la aceste manifestari stiintifice.
Pentru mai multe informatii, consultati programul afisat pe site-ul Muzeului: http://www.muzeul.uaic.ro/public/images/galerie-imagini/poze/program.pdf

Pe simezele Timisoarei



Arta plastica contemporana romaneasca


Napoleon Tiron


Galeria Calina, Timisoara


3 decembrie 2012 - 17 ianuarie 2013




   Galeria Calina are onoarea să vă invite luni 3.12.2012 între orele 18 şi 20 la deschiderea expoziţiei lui Napoleon Tiron.Tiron este unul dintre cei mai importanţi, mai extravaganţi sculptori ai ţării. Tiron are un mod individual,aproape personal de a aborda teoriile sculpturii. Cu o sensibilitate particulară abandonează orice fel de solemnitate. Concis, elegant aduce cu sine teoria folosindu-se de un minimalism implicit, afectiv. Domină criticismul şi decide uşor ce să folosească şi ce să ignore. La Tiron sculptura si desenul absorb lumina, nu o reflectă şi culoarea este mai mult un material. Tiron lucrează cu senzaţii, aşteptări, intenţii şi rămâne permanent interesat de intensitatea locului şi a contextului. 
Curator: Liviana Dan. 
Program: de luni până vineri între 10 şi 18, sâmbăta între 11 şi 15. 
Galeria Calina este un spaţiu independent, dedicat artei contemporane. 
Adresa: Str. Mărăşeşti 1-3 / Timişoara / 0256 498 856 / galeria@calina.ro / calina.ro

Galeria de Arte Vizuale


Expozitie cu vanzare


Pictura, sculptura, grafica, icoane


Oradea


30 noiembrie - 14 decembrie 2012




EXPOZITIE CU VANZARE

   Galeria de Arte Vizuale Oradea va invita sa vizionati Expozitia cu Vanzare care isi va avea usile deschise incepand cu data de 30.11 si pana pe 14.12.2012. Expozitie, fara vernisaj, la care veti putea achizitiona picturi, sculpturi, grafica si icoane ale unor artisti de valoare oradeni.
 Va asteptam cu drag !
Adresa: Republicii nr. 15


Arta si Sacralitate



Arta plastica contemporana romaneasca


Galeriile de Arta, Focsani


30 noiembrie 2012





Vernisaj: 30 noiembrie 2012, ora 17:00.

***Sursa: Liviu Nedelcu

Pentru sacul Mosului



Complexul Muzeal National ASTRA


Galeriile de Arta Populara


Expozitia cu vanzare de jucarii traditionale


Casa Artelor, Sibiu


4 decembrie 2012 - 6 ianuarie 2013






   Ca o continuare a proiectului Târgul Naţional de Jucării, care se desfăşoară anual, încă din anul 2008, în preajma zilei de 1 iunie, în Parcul Tineretului, Galeriile de Artă Populară ale Complexului Naţional Muzeal ASTRA, organizează vernisajul expoziţiei cu vânzare de jucării tradiţionale Pentru sacul Moşului..., ce va avea loc marţi, 4 decembrie 2012, ora 12.00, la Casa Artelor, Piaţa Mică, nr. 21, în sala de expoziţie situată deasupra magazinului Muzeului ASTRA.
   Galeriile de Artă Populară vin astfel în ajutorul Moşului, pregătind jucării numai bune de pus în ghetuţe sau sub brad. Colaboratorii Muzeului ASTRA, meşteri renumiţi şi ajutoare ale Moşului, au pregătit cu har şi pasiune jucărele din lemn, pânză şi lut Pentru sacul Moşului... oferind bucurie copiilor cuminţi de Moş Nicolae şi Moş Crăciun.
   În perioada 4 decembrie 2012 – 6 ianuarie 2013  expoziţia poate fi vizitată gratuit de toţi cei interesaţi de jucăriile copilăriei, simple din lemn şi cârpe, lut şi fibre vegetale, de jucăriile bunicilor, foarte ingenioase şi care nu reprezintă nici un pericol pentru copii.
   Expoziţia Pentru sacul Moşului...oferă de asemenea posibilitatea copiilor sibieni să devină pentru o zi ajutoarele Moşului. Meşteri iscusiţi, cu mâini dibace şi spirit jucăuş îi vor  îndruma pe cei mici, în cadrul unor ateliere de lucru să confecţioneze o jucărie, un obiect pe care sa îl dăruiască mai apoi celor dragi. Organizatorii pun gratuit la dispoziţia copiilor materialele de lucru şi experienţa lor, iar obiectele rezultate vor fi dăruite de cei mici celor dragi lor.

Atelierele de lucru propuse sunt următoarele :
- Astăzi s-a născut Hristos!, atelier de icoane pe sticlă cu tema Naşterii Domnului, susţinut de în data de 7 decembrie, de Rodica Berghezan din Sibiu
- Puiul târgului, atelier de decorat turtă dulce, susţinut în data de 14 decembrie, de Zsusanna Puskas, Odorheiu Secuiesc
- Impăratul Roşu, atelier de confecţionat jucării din lemn, susţinut de Florin Poptean, din Bucureşti, în data de 17 decembrie

  Galeriile de Artă Populară ale Muzeului ASTRA promovează produsele de artă populară autentică, oferind o alternativă fericită la jucăriile şi obiectele "chinezeşti” care au invadat piaţa românească. În expoziţia noastră veţi fi întâmpinaţi de personajele din basmele copilăriei: Capra cu cei trei iezi ai ei, Păcală, Scufiţa Roşie, Împăratul Roşu. De asemenea, o suită întreagă de păpuşi din pânză, îmbrăcate în port popular, trenuleţe din lemn, oale şi ulcele din lut, decoraţiuni pentru brad şi multe altele, toate aşteptă să fie descoperite, fie în sala de expoziţie, fie în ghetuţe sau sub brad.
                                      (Simona Ghiorghieş, Muzeograf Galeriile de Artă Populară)
                                                           

Muzica Poeziei - Poezia Muzicii


Festivalul Național de Muzică Folk și Poezie


Teatrul Gong, Sibiu


ediția a VIII-a, 22 - 25 noiembrie 2012




   Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Poezie este un eveniment organizat de catre Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong pentru iubitorii baladelor la chitară. Festivalul are caracter necompetitiv şi îşi propune să creze un punct de plecare într-o călătorie spirituală oferită de impactul pe care-l exercita muzica “folk” şi poezia asupra vieţii cotidiene şi asupra zonei artistice din fiecare dintre noi.

Facultatea de Arte Plastice si Decorative


Liceul de Arta Regina Maria


Expozitia Primordial


Art Boutique Gallery, Tomis Mall, Constanta


30 noiembrie 2012





   Avem placerea de a va invita la un eveniment inedit, expozitia cu tema Primordial organizata de catre studentii Facultatii de Arte din Constanta si elevii Liceului de Arta Regina Maria. Acest experiment cultural ne ofera ocazia de a intelege cum tanara generatie si nu numai percepe arhetipul primordial care sta la baza fiecaruia. (Fundatia Arta)
Vernisaj: 30 noiembrie, ora 19:00.

Ziua Nationala a Romaniei


Recital de muzica romaneasca


Cercul Militar National, Bucuresti


29 noiembrie 2012






***Sursa: Dna. Ecobescu Sandra

Festivalul Național de Folclor Datini



Sighișoara


ediția a VI-a, 1 - 2 decembrie 2012




   Asociaţia L.C.S.- Speranţa a iniţiat în anul 2007 o manifestare culturală care are ca scop principal cultivarea interesului pentru folclorul autentic în rândul tinerei generaţii, cultivarea dragostei pentru portul popular, dansul popular şi tradiţiile populare româneşti precum şi implicarea directă a copiilor şi tinerilor în desfăşurarea de manifestări culturale în Transilvania.
  Acest festival de folclor, considerat a fi unul dintre evenimentele de referinţă în Transilvania, îşi propune să stimuleze tinerii care promovează folclorul românesc, datinile şi obiceiurile populare româneşti. Pe scena festivalului au păşit de-a lungul celor 5 ani peste 1.000 de interpreţi de muzică populară şi membri ai ansamblurilor folclorice.
  Ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Folclor Datini îşi propune să contribuie la descoperirea, promovarea şi păstrarea celor mai valoroase obiceiuri şi colinde.
  Ca şi la ediţiile precedente, Festivalul Naţional de Folclor Datini se va desfăşura pe parcursul a două zile, sub formă de concurs la care participă formaţii din toată ţara. În prima zi vor evolua pe scena festivalului câştigătorii trofeelor ediţiilor anterioare şi artişti consacraţi, iar în cea de-a doua zi va avea loc concursul propriu-zis.
  Şi pentru ediţia din acest an Asociaţia L.C.S.- Speranţa a solicitat şi obţinut sprijinul financiar al Consiliului Local pentru cheltuieli de organizare – 28.000 lei – respectiv punerea la dispoziţie a Sălii de spectacole Mihai Eminescu, contravaloarea chiriei aferente celor două zile fiind de 4.400 lei, conform HCL nr. 89/2011.
  Întrucât în prima zi de festival se sărbătoreşte Ziua Naţională a României, când în mod tradiţional municipalitatea organizează manifestări folclorice în Sala Mihai Eminescu, această cheltuială consistentă din bugetul local va fi valorificată şi pentru marcarea festivă a acestei zile repertoriul participanţilor fiind adaptat corespunzător.

Programul festivalului:

Sâmbătă, 1 decembrie 2012, ora 16,00:

Grupul vocal reunit al Ansamblurilor Ţara cântecelor mele din Daneş şi Seleuş şi 
Târnava din Vânători
Ansamblul folcloric Mugurelul din Cisnădie
Grupul vocal Nadeşul dintre Târnave din Nadeş
Grupul vocal Flori de nalbă din Daneş
Grupul vocal Doina din Albeşti
Grupul vocal Coconiţa din Bratei
Grupul vocal bărbătesc Stejarul din Daneş
Grupul vocal Păpălura din Dumbrăveni
Ansamblul folcloric Românaşul din Albeşti
(Suită de dansuri de pe Târnave)
Microrecital al interpreţilor de pe Târnave:
Ştefania Parlea, Natalita Vataman, Angela Musca, 
Eugenia Cimborovici Teodoranu, 
Nicu Pintea
Recital Jeni Barbu - cunoscută interpretă şi realizatoare de emisiuni de televiziune
Recital Maria Butilă, cunoscută interpretă şi realizatoare de emisiuni de radio şi televiziune.

Duminică, 2 decembrie 2012, ora 16,00:

Deschidere: Orchestra Hora din Reghin
Concurs de interpretare - cu acompaniamentul orchestral susţinut de orchestra Hora din Reghin, dirijor Conţiu Ioan
Microrecital al interpreţilor: Costel Popa, Cătălin Badea, Liviu Dascăl, 
Emilia Munteanu, Lorena Filipescu
Microrecital al interpretului Mircea Marcoş
Grupul vocal folcloric Târnava Mare din localitatea Ţopa
Vlad Bucur - moment instrumental (vioară) cu acompaniamentul orchestrei Hora din Reghin, dirijor Conţiu Ioan
Ansamblul Plaiuri ardelene Sighişoara
Microrecital al interpretului Mircea Marcoş
Microrecital al interpretei Doina Pintea
Nicu Poşta şi Grupul vocal Târnavele
Recital al îndrăgitei interprete Valeria Arnăutu din Banat

***Sursa: Ioana Morar

Initiative de toata lauda


Asociatia Piticot


Balul Sufletului Romanesc


Grand Hotel Traian, Iasi


1 decembrie 2012





   De Ziua Nationala a Romaniei, va invitam la Balul Sufletului Romanesc, un eveniment cu caracter umanitar, organizat de catre Asociatia Piticot cu scopul de a-l ajuta pe Nicolae Matias Golimbiovschi, un copil abandonat de mama, care are nevoie urgenta de un transplant de rinichi.
   Participantii vor avea ocazia sa demonstreze ca a fi roman inseamna a fi bun, facand donatii pentru Nicolae Matias Golimbiovschi si alti copii grav bolnavi sau pentru care saracia reprezinta o problema de supravietuire – beneficiari ai Asociatiei Piticot. 
   In plus, vor sarbatori ziua de 1 Decembrie intr-un mod inedit, pe ritmurile de pop, jazz si R&B ale formatiei HER FUNKY SUBJECTS sau ascultand colinde interpretate de catre corul elevilor de la Colegiul National Octav Bancila Iasi. Spectacolul caritabil va fi completat de dansurile celor de la Asociatia Clubul Sportiv Dance Studio - cu specific ballroom latino balet. Pentru pasionatii de arta si frumos, va fi organizata o licitatie speciala, in cadrul careia participantii vor avea ocazia sa achizitioneze lucrari de sculptura si tablouri create de catre artisti locali.
    Balul va avea loc sambata, in Sala Eminescu incepand cu ora 18.00. Biletul de intrare va costa 20 lei/persoana, iar toti banii stransi in urma acestui eveniment vor fi donati cazurilor speciale din cadrul Asociatiei. Un astfel de caz este cel al lui Nicolae Matias Golimbiovschi – un baietel de 7 ani, din judetul Suceava, care are nevoie urgenta de un transplant renal. Povestea lui Mattias este una extrem de trista nu doar din perspectiva bolii si a faptului ca pana la aceasta varsta a trecut prin nenumarate interventii chirugicale (dintre care prima la numai cinci zile), ci si din cauza faptului ca a crescut fara dragostea unei mame, deoarece aceasta a plecat in strainatate, lasandu-l pe Mattias numai in grija tatalui. Pentru mai multe detalii despre situatia critica in care se afla Mattias, va rugam sa accesati acest link: http://www.piticot.org/donatii/mattias-un-baietel-de-numai-sase-ani-are-nevoie-de-urgenta-de-un-transplant-de-rinichi/.

   Donatiile se pot efectua in ziua evenimentului la receptia Hotelului Traian contra chitanta in valoare de 20 lei sau online pe www.piticot.org in perioada 20.11.2012-29.11.2012, iar in detaliile de plata se va specifica Bal cu scop umanitar 1 Decembrie! Numele si prenumele persoanelor care fac donatii in valoare corespunzatoare de minimum 20 de lei va fi inregistrat si va avea acces la Bal.
    Pentru mai multe informatii despre eveniment, va rugam sa ne contactati telefonic, la numarul 0728.572.879, sau prin e-mail, la adresa: piticot.org.

DESPRE ASOCIATIA PITICOT

    Din anul 2008 pana in prezent, am reusit cu sprijinul sponsorilor sa ajutam peste 700 de copii nevoiasi cu bunuri alimentare/nealimentare. Peste 24 de copii grav bolnavi au fost sprijiniti financiar si moral pentru a-si redobandi sanatatea. Toate evenimentele caritabile si umanitare pe care le-am organizat pana in prezent le gasiti pe site-ul nostru la sectiunea Evenimente.
    In 2011 am realizat donatii in bani de 36.100 lei, iar in 2012 pana in prezent am donat 74.165 lei catre copii grav bolnavi inscrisi in Asociatia noastra. In aprilie 2011 am obtinut de la Ministerul Sanatatii suma de 18.360 euro pentru Denisa, fetita este din Oradea, nu vede, nu aude si are gaura in inima. Denisa a fost operata de doua ori pana in prezent.

Expoziție cu lucrări realizate de copiii și tinerii cu autism



Inițiative de toată lauda


Galeria de Artă Grand Hotel Traian, Iași


3 decembrie 2012 - 3 ianuarie 2013






   Galeria de Arta Grand Hotel Traian va invita in perioada 3 decembrie 2012 - 3 ianuarie 2013 la Expozitia cu lucrari realizate de copii si tineri cu autism.
   Lucrarile sunt facute de copii si tineri cu autism care participa la unele dintre activitatile centrului ANCAAR, filiala Iasi. Puzzle-urile expuse ii apartin unuia dintre tinerii care frecventeaza centrul pentru tineri cu autism din cadrul ANCAAR. Andrei are varsta de 18 ani, este diagnosticat cu autism si are niste calitati deosebite. A lucrat de-a lungul timpului peste 200 de puzzle-uri, de 500, 1000 si chiar 3000 de piese. In ultima perioada, a contribuit, alaturi de colegii lui de la centrul pentru tineri, la realizarea minicolectiei de bijuterii, realizate hand-made, intitulata Blue, albastrul fiind culoarea declarata simbol al autismului.
   Celelalte lucrari au fost realizate in cadrul Clubului de week-end, activitate ce se desfasoara sambata si duminica la sediul asociatiei, in scop recreativ si de petrecere a timpului liber. 
    Copiii au varste cuprinse intre 4 si 21 de ani si diferite grade de afectiune.
Cont ANCAAR Iasi
RO64BSEA0020000000292882

Muzica sferelor



Arta plastica contemporana romaneasca


Cristian Ungureanu


Galeria de Arta Grand Hotel Traian, Iasi


1 - 30 noiembrie 2012




121101 expozitie mic Expozitia „Muzica sferelor” la Galeria de Arta Grand Hotel Traian, 1 noiembrie   30 noiembrie

   Expozitia reprezinta o selectie de panze dintr-o serie mai ampla, prin care artistul iesean propune o incursiune in istoria multimilenara a artei europene, in cautarea formulelor compozitionale “ascunse” ale marilor maestri bizantini si occidentali. Numite simbolic “pagini de jurnal”, panzele lui Cristian Ungureanu evoca atmosfera desenelor si a laviurilor in sepia pe care artistii le faceau pentru a-si concepe “anatomiile” compozitionale si simbolice ale viitoarelor tablouri. 
   Cristian Ungureanu este membru al U.A.P.- Romania si lect.univ.dr. la Universitatea de arte George Enescu-Iasi.
   Expozitia poate fi vizitata zilnic in intervalul orar 06.00 – 24.00.