duminică, 11 noiembrie 2012

Vacante cu farmec



Targul de Turism al Romaniei


Cristian-Alexandru Catana


Expozitie de fotografie


Romexpo, Bucuresti


15 - 18 noiembrie 2012





   La standurile revistei Vacante la tara si ANTREC Romania vizitatorii pot admira pe toata durata desfasurarii Targului de Turism, Expozitia de fotografii, intitulata sugestiv Vacante cu farmec, a fotografului si redactorului Revistei Vacante la tara, Cristian-Alexandru Catana, castigatorul ultimei editii a Salonului National de Fotografie Turistica.
   Expozitia reuneste o serie de fotografii din diverse colturi ale tarii cum ar fi zona Brasovului cu momente incarcate de traditie surprinse la Targul de Vara din Moieciu sau la Muzeul Satului Branean, franturi de traditie argeseana si musceleana - celebrele valtori si Casa Memoriala a poetului George Toparceanu din Namaiesti, un veritabil muzeu al culturii si al traditiilor acelor locuri. Apoi, fotografiile ne vor purta spre lumea muntilor in zone pitoresti precum Fundata, Lacul Bolboci din inima Bucegilor si Muntii Retezat. Pe langa aceste exemple va invitam sa descoperiti si restul fotografiilor expuse ce doresc sa evidentieze farmecul zonelor rurale cu toate frumusetile naturale, sentimente si expresii ale oamenilor simpli, de la tara... si nu in ultimul rand, fotografii ce ne arata noua, tuturor, ca traditiile romanesti sunt vii si povestea lor merge mai departe. Fiecare fotografie expusa se regaseste in colectia Revistelor Vacante la tara, insufletind astfel, articolele pline de farmec ce abia asteapta sa fie rasfoite.

Asadar, va invitam sa descoperiti fiecare poveste in cadrul 
Expozitiei Foto - Vacante cu farmec !

Exit Strategy



Prezente romanesti peste hotare



Dan Perjovschi


Galeria Lombard Freid, New York, S.U.A.


25 octombrie - 28 noiembrie 2012




    Galeria Lombard Freid din New York găzduieşte, în perioada 25 octombrie – 28 noiembrie 2012, pentru a treia oară, o expoziţie personală semnată Dan Perjovschi.
    Expoziţia Exit Strategy investighează relaţia dintre media, public şi artist printr-o serie de desene acide, o critică socio-politică vis-à-vis de contextul actual al Statelor Unite, înainte de alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie.
    Alături de ilustraţiile care chestionează în cheie ironică competiţia dintre Obama şi Romney, vor mai fi expuse şi câteva lucrări din mai timpuria serie War Collage (2003).


Ieudul fara iesire



Muzeul National al Literaturii Romane


Spectacol-lectura


Bucuresti


12 noiembrie 2012






***Informatie obinuta prin intermediul lui Marian Dragomir

Salonul de Toamna



Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria de Arta Elite Prof Art


Bucuresti


12 noiembrie - 12 decembrie 2012





Vernisaj: 16 noiembrie, ora: 18:00.
Adresa: Hotel Pullman, World Trade Center, Piata Montreal, nr. 10
Prezinta: Petre Emanuel Ghergu, doctorand in istorie

British Documentary



Muzeul National al Taranului Roman


Studioul Horia Bernea, Bucuresti


editia a III-a, 15 octombrie - 17 decembrie 2012





  Seria de filme documentare de anul acesta include noua proiectii saptamanale care vor avea loc in perioada 15 octombrie – 17 decembrie, in zilele de luni, incepand cu ora 19.00, la Muzeul National al Taranului Roman, in Studioul Horia Bernea.
   Ca si la editiile anterioare, filmele care vor fi prezentate au fost nominalizate sau castigatoare ale premiilor acordate la Festivalul de film documentar Grierson, din Marea Britanie, in 2011.
Patru dintre regizorii inclusi in actuala selectie sint castigatori ai premiului BAFTA, doi dintre acestia fiind si laureati ai premiului Emmy.
   Diversitatea temelor abordate este si anul acesta o caracteristica a British Documentary: probleme ale lumii contemporane – razboaiele din ultimii ani, escaladarea extremismului religios, traficul cu organe umane, manipularea mediatica, literatura de larg consum, subiecte stiintifice – statistica si aplicabilitatea ei in cele mai neasteptate domenii, arta – doua filme dedicate lui Leonard Cohen si, respectiv, marelului compozitor britanic Edward Elgar.
Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.


   Luni, 12 noiembrie, de la ora 19.00, va invitam la proiectia filmului Elgar – omul din spatele mastii (2010, regia: John Bridcut, 90 min.)
  Realizat de John Bridcut, autor al mai multor documentare despre compozitori britanici, acest film este dedicat celebrului Edward Elgar, punand in balanta imaginea publica a muzicianului, de gentleman perfect, cu unele evenimente din viata sa privata, mai putin laudabile.
Filmul a primit premiul BAFTA pentru coloana sonora in 2011.

Moldova Fashion Expo



Fashion Party


Moldexpo, Chisinau, Republica Moldova


16 noiembrie 2012





***Informatie de la Anna Casian-Musteata

Să ne cinstim valorile


Constantin Brâncuși


Amfiteatrul Dumitru Stăniloae, 

Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, București


12 noiembrie 2012




Rectificare fata de continutul afisului: Florin Nan este doar locuitor al orasului Ploiesti 
si nu actor la teatrul din acest oras.