luni, 22 octombrie 2012

Artefacte de os si corn



Muzeul Casa Cuza Voda


Expozitia tematica: 

Arta si mestesug in epoca regatului dac


Galati


15 octombrie - 15 noiembrie 2012



Afisul expozitiei Arta si mestesug in epoca regatului dac. Artefacte de os si corn.


Vernisaj: 18 octombrie, ora 12:00.
Adresa: str. Al. Ioan Cuza, nr. 80
Program: 
   15-31 octombrie, miercuri - duminică 10:00 - 18:00;
        1-15 noiembrie, miercuri - duminică 9:00 - 17:00;






One World Romania



Muzeul de Arta Vizuala, Galati


Festival de filme documentare


1 - 3 noiembrie 2012





Priveste Horezu - Placerea de a trai


Targ de produse si mestesuguri traditionale


Piata George Enescu, Bucuresti


26 - 28 octombrie 2012




Artisti romani la Balcic



Prezente romanesti peste hotare


Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria de Arta, Balcic, Bulgaria


20 octombrie 2012


Participa artisti afiliati Muzeului de Arta Vizuala, Galati:
Gheorghe Andreescu, Jana Andreescu, Cornelia Burlacu,
Mariana Tomozei Cocos, Cornel Corcacel,
Gabriela Georgescu, Vasile Neagu, Liliana Negoescu,
David Sava, Ioan Tudor, Mugurel Vrinceanu

Saptamana Olandei



Initiative de toata lauda


Proiectul National: Lumea in scoala ta


Complexul Muzeal de Stiintele Naturii, Galati


15 - 19 octombrie 2012




    Manifestare care se înscrie în Programul naţional Lumea în Şcoala Ta, derulat de AMA – Asociaţia pentru Managementul Artelor Bucureşti. Colaboratori în cadrul manifestării sunt Consiliul Judeţului Galaţi, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, Damen Shipyards, Alewjinse Retec, Den Breejen, Helmers, Marine Engineering şi DMT Design.
    Programul naţional Lumea în Şcoala Ta are ca scop crearea unui cadru internaţional în şcolile şi liceele din România, oferind elevilor posibilitatea de a experimenta arta, obiceiurile şi stilul de viaţă din diverse ţări. 
     Proiectul implică 35 de şcoli din opt judeţe din România (Galați, Cluj, Argeş, Călărași, Vâlcea, Constanţa, Bihor, Brăila şi Vrancea), urmărindu-se prezentarea unor tari ca Portugalia, Elveţia şi Olanda. 
    La Galaţi, pentru Săptămâna Olandei, participă patru şcoli: Şcoala nr 3 Ion Luca Caragiale, Şcoala nr 9 Calistrat Hogaş, Şcoala nr 26 Ion Creangă şi Şcoala nr 29 Sfânta Ana.
   "Timp de o săptămână, profesorii şi elevii celor patru şcoli vor fi implicaţi în activităţi specifice ţării lalelelor şi a morilor de vânt, vor învăţa despre istoria şi geografia Olandei, vor picta şi crea obiecte tradiţionale iar unităţile de învăţământ participante vor fi împodobite în culorile acestei ţări. Surpriza proiectului este competiția sportivă – Jocurile Olimpice din Galați, unde elevii îşi vor arăta măiestria în unele dintre jocurile copilăriei, urmată de festivitatea de premiere, ce închide Săptămâna Olandei. Participanţii vor fi răsplătiţi cu medalii şi premii iar echipa câştigătoare va primi din partea organizatorilor Cupa Campionii Olandei. Vor fi de asemenea premiate şi cele mai bune lucrări (desene, eseuri, obiecte confecţionate manual) realizate în timpul săptămânii de concurs,” a declarat Claudia Iorga, manager de proiect în cadrul Asociaţiei pentru Managementul Artelor Bucureşti.
    Săptămâna Olandei a fost organizată sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos.

Regina Toamnei, Crizantema



Complexul Muzeal de Stiintele Naturii


Sectia Gradina Botanica


Galati


Editia a X-a, 19-21 octombrie 2012




    Vineri, 19 octombrie 2012, cu începere de la ora 12.30, Secţia Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a vernisat cea de a X-a ediţie a expoziţiei temporare Regina Toamnei, Crizantema, manifestare care îşi propune să aducă în faţa gălăţenilor frumuseţea şi gingăşia acestei flori minunate – crizantema. 
    Timp de trei zile Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a devenit un adevărat rai al crizantemelor ! 26 expozanţi de profil şi meşteri artizani au fost prezenţi la această ediţie a Reginei Toamnei, Crizantema, naturaleţea florilor îmbinându-se armonios cu meşteşugul artei populare şi artizanale. 
   Crizantema este considerată în zilele noastre un simbol al eleganţei şi este apreciată mai ales pentru rezistenţa ei şi pentru faptul că se ofileşte abia spre sfârşitul toamnei. Combinaţia de frumuseţe şi caracter puternic a făcut ca această floare să aibă o “personalitate” demnă de apreciat. Ea este cea care ne cheamă şi de această dată să o admirăm în toată splendoarea ei, etalată cu dărnicie într-o nouă expoziţie dedicată ei şi numai ei. Ca în fiecare an, expoziţia a fost cu vânzare, orice vizitator putând face un cadou frumos persoanelor dragi ! 


Pe simezele Capitalei



Arta plastica contemporana romaneasca


Stefan Ungureanu, George Anghelescu, Adrian Preda


H'art Gallery, Bucuresti


26 octombrie - 24 noiembrie 2012




Ungureanu - Anghelescu - Preda

Adresa: str. C.A. Rosetti, nr. 25
Vernisaj: 26 octombrie, 19:00-23:30


   Stefan Ungureanu - George Anghelescu - Adrian Preda (UAP) sunt toti trei bucuresteni. Timp de 10 ani m-am obisnuit cu artistii din generatia mea care gaseau ca modul urban de a locui este unul artificial si opresiv. Cei trei au orasul ca premisa. "Naturalul" se construieste folosind betonul, activismul sau simbolismul urban. Este un "fenomen" care capata intensitate si consecventa.

Photo

Art 4 You In Autumn



Arta plastica contemporana romaneasca


Alina Manole, Cristian Crestincov,

Răzvan Stanciu, Petre-Emanuel Ghergu. 


Literat Caffee, Bucuresti


2 noiembrie - 1 decembrie 2012




Vernisaj: 2 noiembrie 2012, ora: 18:00.

    Venirea toamnei animează, din nou, viața culturală românească, și prin expozițiile de ARTĂ vizuală. Spațiile neconvenționale pentru primirea unor expoziții, devin din ce în ce mai preferate de câtre tânăra generație de artiști. Astfel, fuga din tumultul cotidian reprezintă un bun prilej pentru contemplarea estetică.
    ARTA capătă în aceste condiții o triplă valență: cea a decorării unui spațiu, cea a dialogului dintre artistul vizual și public și, nu în ultimul rând, cea a educării vizual estetice. Toate acestea se realizează prin intermediul unei scenografii complexe punctate de ambient și modelată compozițional prin lucrările artiștilor vizuali.
   La îndeplinirea acestor valențe contribuie și cei patru artiști ce formează grupul 4ART, aceștia fiind: Alina Manole, Cristian Crestincov, Răzvan Stanciu și Petre-Emanuel Ghergu. 
  Cei patru tineri au în palmaresul lor multiple participări la expoziții de grup, dar și expoziții personale, în capitală și nu numai.
   Formarea profesională temeinică și activitatea artistico-plastică în mai multe domenii ale artelor vizulale, juxtapuse ARTEI de cea mai bună calitate, realizată în cel mai profesionist mod cu putință, și nu în ultimul rând, o strânsă prietenie sunt punctele ce au dus la realizarea acestui grup.     
   De această dată, 4ART expun în ambianța caldă și primitoare a cafenelei Literat Caffee.

ALINA MANOLE. 

   Un artist vizual cu un parcurs clar și firesc, care dovedește o stăpânire a spațiului plastic, spațiu care îi completează armonios viața proprie. Completă – prin pregătirea profesională – și complexă – prin abordarea multiplelor domenii ale artei: de la graphic design, la pictură de șevalet – Alina uimește de fiecare dată publicul prin compozițiile sale și prin abordarea cromatică ce însoește fiecare subiect pretext sau fiecare serie de lucrări. Complexe prin tratarea lor, lucrările artistei sunt armonios echilibrate de tușele cromatice ce crează un stil matur, inconfundabil. Toate acestea sunt însumate și potențate de omul Alina Manole, cea care alătură sensibilitatea umană cu stăpânirea domeniului, rezultatul fiind unul cât se poate de original pentru arta contemporană roânească.



CRISTIAN CRESTINCOV 

   Este singurul, dintre cei patru, care abordează lumea artelor de la bidimensional – schițele proiect – la lucrările finite, tridimensionale. Sculptura este universul lui. Universul în care forma, căci ea este cea supusă metamorfozei continue, prinde contur sub mâna lui Cristian Crestincov. Lucrările sale reprezintă echilibrul între figurativ și abstract, încadrându-se în arta modernă contemporană. Linia, forma, raportul dintre lumină și umbră și cel dintre plin și gol devin elemente de baza în arta sa. Toate aceste elemente alături de creativitatea și ideile ce invadează melodios spațiul artistului, îl definesc pe omul Cristian Crestincov prin sensibilitate și o continuă evoluție.




RĂZVAN STANCIU

   Deși student în anul I al secției de pictură, din cadrul Universității Naționale de Arte din București, este un artist vizual ce menține deschis dialogul său cu simezele, având un bogat palmares în domeniul expozițional. Subiectele sale pretext cuprind o întreagă panoplie de imagini: de la peisaje, la naturi statice și elemente de arhitectură.
   Însă Răzvan nu se oprește aici. Unul dintre subiectele sale favorite este portretul. Astfel, el încearcă să rezoneze cu personalitatea fiecărui om portretizat, surprinzând în compozițiile sale stări specifice unui anumit moment al vieții. Lucrările sale sunt cu atât mai complexe cu cât personajele sunt oameni marcanți ai culturii românești și ai culturii universale: de la actori, la muzicieni sau chiar oameni ce și-au adus contribuția lor la realizarea istoriei. Omul Răzvan Stanciu, prin viziunea sa artistico-plastică, pune în valoare o întreagă galerie de stări sufletești. Prin calitățile sale umane și stăpânirea spațiului plastic, Răzvan ne invită la o adâncă meditație a compozițiilor sale.




PETRE-EMANUEL GHERGU 

   Se află într-o continuă căutare, o căutare a stării primordiale, a sensului vieții și a problemelor existențiale ale omului. Contopind două domenii dragi: ARTA și teologia, Petre-Emanuel Ghergu încearcă să transpună aceste căutări în compoziții cu un simbolism complex. Cromatica sa, pendulând între cea solară și cea a pământurilor, este pusă în slujba subiectelor pretext. Subiectele, compozițiile clare și lipsite de detalii inutile aduc un plus de originalitate lucrărilor sale.




   Acest grup de prieteni – în primul rând – și artiști vizuali, dorește să promoveze ARTA, aducând-o din spațiile somptuoase ale muzeelor și galeriilor de artă, în spații în care omul, în momentele sale de relaxare, poate interacționa nemijlocit cu artistul și cu opera sa, astfel dialogul fiind unul benefic și, de ce nu, unul constructiv/educativ. (drd. Petre-Emanuel Ghergu)

Targ de Sfantul Dumitru



Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


26 - 28 octombrie 2012




Targ de Sfantul Dumitru la Muzeul Taranului Roman

Program: 10:00-18:00

Fashion Bazaar



Targ de moda, cosmetice si vintage


Biavati Events, Bucuresti


editia a V-a, 28 octombrie 2012




Adresa: Biavati Events (Fostul Krystal Floreasca), str. Sebastian Bach 2
Program: 11:00-19:00
Tematică: Safari Urban 
    Dincolo de mesaj și dorința de a fi cât mai eco-friendly în noile tendințe ale modei, târgul Fashion Bazaar este o ocazie bună să întâlnești design, bijuterii, accesorii, încălțăminte sau cosmetice inedite și de calitate. Vei fi întâmpinat cu surprize și bunătăți, ca la orice eveniment de fashion cu tradiție și bun gust!
   Nu puteau să lipseasca nici cei de la MaiMultVerde.ro  "pentru că preferăm printurile și desenele cu animale sălbatice în locul celor care le vânează și le poartă ca pe trofee". Aadar: 
"Nu uita să treci pe la standul nostru, la MaiMultVerde, să încerci bijuteriile și accesoriile făurite de voluntari, sau să faci o poză în animal size cu cămila. Iar dacă vrei să faci și mai mult, ai la îndemână oricând www.maimultverde.ro/sustine!

Radacini



Gandu 5 Boutique


Expozitie de bijuterii lucrate manual


Galeriile Moldova Mall, Iasi


21 octombrie - 5 noiembrie 2012




  Suntem invitati la expozitia RADACINI semnata Gandu 5, pentru a reflecta alaturi de designerul de bijuterii Monica Onita, cum trecutul si radacinile din care ne ridicam ne slefuiesc si ne definesc prezentul.
   Povestea colectiei de bijuterii lucrate manual si a instalatiei concepute de designer pentru aceasta expozitie este inspirata de poezia scrisa de copilul Monica.

 "Cand nu iti gasesti nici o ramura in arborele genealogic
agata-te de ramurile primului copac
si asa, o data cu trecerea anilor
vei invata sa cresti, sa privesti si sa prinzi radacini."
RADACINI, 1999

    Fiecare piesa expusa este creata din fir de cupru placat cu argint, perle de cultura, pietre semipretioase, cristale si flori din polimer ceramic lucrate manual.

   Expozitia va putea fi vizitata in perioada 21 octombrie – 5 noiembrie, in incinta Galeriilor Moldova Mall, parter, intre orele 10:00 – 21:00.

Vernisaj: 22 octombrie, ora 19:00.



Noile cutii pentru ambalat bijuteriile 

Eveniment Puma



Arta plastica contemporana romaneasca


Eglantina Becheru


Oxygene Club, Bucuresti


25 octombrie 2012




Artist rezident in cadrul evenimentului

Adresa: Sun Plaza Mall, Calea Vacaresti
Data: 25 octombrie 2012, ora 11:00.


Photo: Pictorita-Eglantina Becheru va participa, in cadrul evenimentului Puma (http://www.puma.com/social/events/puma-creative-factory-bucharest) ca artist rezident! 
@ Vezi perfomanta ei -joi-25 octombrie!

Green Monarchy



Arta plastica contemporana romaneasca


Eglantina Becheru



Casa Carol 53, Bucuresti


23 octombrie 2012




Green Monarchy- Eglantina @ Carol 53

    Pe data de 23 octombrie, de la ora 19:00, Casa Carol 53 va găzdui Green Monarchy- Eglantina, un eveniment artistic cu impact social. Fata cu sânge verde îşi lansează noua colecţie de tablouri într-un stil atipic, într-o locaţie inedită, printr-un mix de arte ce susţine aceeaşi idee: Supraomul.
   13 tablouri pe două niveluri şi două stiluri diferite: unul futurist şi celălalt, retro-elegant. Aroma vinurilor alese de la Crama Cepari se va îmbina cu recitalurile de pian, iar cocktailurile cu sânge verde realizate special de Laboratorul de Cocktailuri, vor introduce invitaţii într-o atmosferă unică în care eleganţa este sinonimul deserturilor marca Tort Design. 
   Jocurile teatrale, dansul contemporan şi remixurile unor piese celebre se mulează perfect pe arhitectura Casei Carol, alcătuind un eveniment complex şi complet în care arta depăşeşte graniţe şi pune o clădire de patrimoniu într-o nouă lumină.


 "Eu nu-s bărbat şi nici femeie
Nici om, doar Creator de lumi…”


   Cu fiecare expoziţie, Eglantina construieşte o altă lume.  Dincolo de cuvinte, Green Monarchy este o lume pentru o seară.

Ziua Recoltei



Diaspora romana


Targ de produse romanesti traditionale


Roma, Italia


prima editie, 18 - 21 octombrie 2012




   Duminică, 21 octombrie, s-a încheiat, la Roma, primul târg de produse româneşti tradiţionale, intitulat Ziua Recoltei. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 18- 21 octombrie fiind organizat de Centrul Cultural şi Social La Strada, în colaborare cu asociaţia Spirit Românesc. Duminică, în ultima zi a Târgului, câteva sute de români au încins hora în incinta complexului şi au cântat melodii populare.
   În fiecare zi, vizitatorii au cumpărat produse româneşti de sezon. Au fost organizate standuri cu fructe, legume, mezeluri, conserve şi dulciuri aduse din România. Alături de bucate, invitaţii au putut admira o miniexpoziţie cu obiecte de ceramică tradiţională. Au fost organizate degustări de sarmale, mici şi must românesc.


   Atmosfera a fost asigurată şi de un fond muzical pe măsură: Steluţa Floriştean, solistă de muzică poplară bucovineană, a susţinut un recital în fiecare zi a Târgului. Din partea Asociaţiei Spirit Românesc a fost prezent Gabriel Pârjolea, iar Barbu Georgescu, a prezentat un repertoriu din sudul României.
   "Îmi amintesc de mică cum, acasă, la noi, în Bucovina, toamna  să strângeau strugurii, se puneau la teasc. Apoi, se scotea mustul, se prăgătea vinul, se punea la fermentat. Vinul nou se servea de Crăciun: în fiecare casă de gospodari,  la sărbători se mâncau preparatele din porcul tăiat şi cana cu vin nou”- îşi aminteşte Steluţa Floriştean.


   Gabriel Pârjolea consideră că Târgul i-a apropiat pe românii veniţi de acasă: "Cu toate că în România se organizează multe târguri de toamnă, în Italia lipsea un asemenea eveniment. Motto-ul sărbătorii, care a fost România mai aproape de tine, şi-a atins scopul. Cu doi- trei ani în urmă, nouă, românilor, parcă ne era frică să spunem de unde venim. Acum ne-am mai recăpătat încrederea în noi înşine şi datorită unor astfel de evenimente. Speranţa noastră e aceea ca să reuşim să arătăm adevărata valoare a comunităţii şi să obţinem sprijinul autorităţilor italiene pentru a ne atinge scopul”.


   "Ne-am propus ca evenimentul să aducă în capitala Italiei ambianţa specifică a sărbătorilor de toamnă românească, cu recolte bogate”, au declarat organizatorii.
    "A fost un succes, peste aşteptările noastre, de aceea vrem să organizăm în fiecare an astfel de manifestări, în colaborare cu instituţiile italiene”- ne-a declarat Massimo la Forgia, organizator din partea Complexului La Strada.
    Fiind primul târg cu produse româneşti organizat la Roma, s-a bucurat de prezenţa multor conaţionali stabiliţi în capitala Italiei, dar şi a multor italieni, care au gustat cu plăcere mai ales sarmalele- involtini, servite cu ardei iute şi smântână.
   Una dintre româncele care au servit bucate oaspeţilor ne-a mărturisit: "Au venit italieni care locuiesc în zonă şi erau curioşi. Le-a plăcut şi vinul românesc, iar unii au gustat şi cumpărat murături. Au rămas impresionaţi de obiceiurile noastre şi de modul civilizat în care s-a desfăşurat evenimentul. Cunoaşterea este primul pas către integrare”.
  (Miruna Cajvaneanu, gazetaromaneasca.com).

Stoneworld



Prezente romanesti peste hotare


Mineralien Comp - Baia Mare


Munchen, Germania


26 - 28 octombrie 2012




Photo: Mineralien-Company, participa la expozitia de la Munchen 24-28.octombrie
B.5 stand 750

Pe romanasul nostru il gasim la B.5 stand 750. Sa ii urma succes !

Pe simezele iesene



Arta plastica contemporana romaneasca


Vladimir Setran


Galeria de Arta DANA, Iasi


23 octombrie - 10 noiembrie 2012



    
Vernisaj: marți, 23 octombrie, ora: 18.00
Adresa: str. Prof. Cujbă nr. 17, 
Prezentare: criticul de artă Petru Bejan, graficianul ieşean Dragoş Pătraşcu.

    Artistul bucurestean este Doctor Honoris Causa al Universității de Arte George Enescu, Iași, medaliat cu Ordinele Serviciul Credincios în rang de Cavaler, Meritul Cultural şi Meritul pentru Învățământ în rang de Comandor.


Festivalul de teatru Toma Caragiu



Teatrul Toma Caragiu, Ploiești


ediția a II-a, 7 - 10 noiembrie 2012







Program: 


Miercuri 7 noiembrie

18.30 – Deschiderea oficiala                               
    Locatia : Teatrul Toma Caragiu
18.45 - Vorbe, vorbe, vorbe … recital Ion Caramitru        
    Locatia : Teatrul Toma Caragiu
21.00 - Absint de Marta Fertacz (2012), Teatrul Sică Alexandrescu din Brasov, 
        regia Glaudiu Goga, cu Iulia Popescu, Viorica Geantă-Chelbea, Mihai Bică, 
        Marius Cordos, Demis Muraru, Ciprian Mistreanu
     Locatia: Casa de Cultura a Sindicatelor

Joi 8 noiembrie

18.30 - D’ale Carnavalului de I.L.Caragiale (2011), Teatrul National Radu Stanca, Sibiu, 
          regia Silviu Purcărete. cu: Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Nicu Mihoc, 
          Diana Fufezan si altii.                                                
      Locatia: Casa de Cultura a Sindicatelor

Vineri 9 noiembrie

18.00 -  O scrisoare pierdută de I.L.Caragiale (2011), Teatrul de Comedie Bucuresti, 
          regia Alexandru Dabija. Din distributie: Marcel Iures, George Mihăită, 
              Valentin Teodosiu, Marius Florea Vizante, Dorina Chiriac si Mihaela Teleoacă
      Locatia: Casa de Cultura a Sindicatelor
21.00 – Lectia de Eugene Ionesco, regia Horatiu Malaele, 
          cu: Horatiu Malaele, Natalia Calin, Victoria Dicu, Aylin Cadir, Diana Stancu, 
               Andreea Tanase   
      Locatia Teatrul Toma Caragiu

Sambata 10 noiembrie

18.00 - O scrisoare pierdută (2012), Teatrul Toma Caragiu Ploiești, regia Lucian Sabados. 
          cu: Bogdan Stanoevici, Diana Cavallioti, Gheorghe Ifrim, Ion Radu Burlan, 
               Mihai Coadă, Ilie Gâlea, George Frâncu, Dragos Câmpan, Alin Teglas       
       Locatia: Teatrul Toma Caragiu
21.00 -  Miss Daisy si soferul ei de Alfred Fox Uhry, regia Claudiu Goga, 
          cu: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Mircea Drimbareanu                         
      Locatia: Casa de Cultura a Sindicatelor


Si afisul editiei precedente...

Actiunea: Vin impaduririle !!!



Initiative de toata lauda


Asociatia Tasuleasa Social


Sieu Magherus


20 octombrie 2012







Indemnul: 

Dragii nostri, Momentul mult asteptat al acestui an se apropie !
    In data de 20 octombrie 2012, Asociatia Tasuleasa Social organizeaza Impaduririle de toamna !
Transportul, sandwichul, apa si instrumentele de lucru (sape si manusi) vor fi asigurate de noi. Plecarea se face din fata Palatului de Justitie Bistrita, la ora 08:00 dimineata. Aduceti o haina de ploaie, pentru orice eventualitate, voie buna si chef de lucru ! Atmosfera calda si prietenoasa o garantam noi.
    Inscrierile se fac la adresa de email asociatia@tasuleasasocial.ro, la fel ca in anii precedenti, pentru a avea o evidenta a numarului de participanti.
   Va asteptam cu mare drag si va rugam sa nu uitati sa va inscrieti !

Urmarea: 


Photo: 400 de voluntari Tășuleasa Social din Bistrița, București, Cluj, Vatra Dornei și alte localități au participat, sâmbătă, la plantarea a 8.000 de puieți în Șieu Măgheruș, pe un versant afectat de alunecările de teren. „Cel mai important lucru este că, adesea, când vizităm oraşele lor natale descoperim că folosesc ce au învăţat la Tăşuleasa ca să facă, la rândul lor, propriile proiecte, fie că e vorba de curăţarea unor zone sau de plantarea unor puieţi. Pentru noi, este important ca tinerii care vin la Tăşuleasa să ştie de ce fac voluntariat, de ce trebuie să planteze puieţi şi să strângă gunoaie“, spune Alin Uhlmann-Ușeriu, președintele Tășuleasa Social, cel care le dă copiilor energia și inspirația.
Foto: Mircea Restea

  400 de voluntari Tășuleasa Social din Bistrița, București, Cluj, Vatra Dornei și alte localități au participat, sâmbătă (20 octombrie 2012), la plantarea a 8.000 de puieți în Șieu Măgheruș, pe un versant afectat de alunecările de teren. 
   "Cel mai important lucru este că, adesea, când vizităm oraşele lor natale descoperim că folosesc ce au învăţat la Tăşuleasa ca să facă, la rândul lor, propriile proiecte, fie că e vorba de curăţarea unor zone sau de plantarea unor puieţi. Pentru noi, este important ca tinerii care vin la Tăşuleasa să ştie de ce fac voluntariat, de ce trebuie să planteze puieţi şi să strângă gunoaie“, spune Alin Uhlmann-Ușeriu, președintele Tășuleasa Social, cel care le dă copiilor energia și inspirația.
(Foto: Mircea Restea; relatare: Think Outside the Box)


Contact


DENUMIRE: ASOCIATIA TASULEASA SOCIAL
COD FISCAL: 13681966
BANCA: Transilvania, Sucursala Bistrita
IBAN: RO50 BTRL 0060 1205 2541 08XX
SEDIUL: Sat Piatra Fantanele, Str. Obcioara, nr.97, Comuna Tiha Bargaului, 427363, 
jud. Bistrita-Nasaud
EMAIL: asociatia@tasuleasasocial.ro

PERSOANE DE CONTACT

Alin Uhlmann Useriu
Presedinte
EMAIL: asociatia@tasuleasasocial.ro

Ana Szekely
Director executiv
EMAIL: ana@tasuleasasocial.ro
comunicare@tasuleasasocial.ro

ADRESA TASULEASA
LOCALITATE: Piatra Fantanele