marți, 18 decembrie 2012

Proiectul Imagoromaniae



Muzeul National de Istorie a Romaniei


Bucuresti


20 decembrie 2012






Dragi prieteni,

  Joi, 20 decembrie 2012, începând cu ora 11. 30 avem plăcerea de a vă invita la o serie de evenimente, cu care încheiem acest an.

   Sărbătorim trecerea unui an de la lansarea proiectului Imago Romaniae (www.imagoromaniae.ro), prilej cu care vom trece în revistă ce s-a întâmplat din 21 decembrie 2011 până azi (în acest moment sunt disponibile pe site 2999 de imagini, cea cu numărul 3000 va fi încărcată chiar în timpul evenimentului) şi vom prezenta şi primul volum al seriei Imago Romaniae -O fereastră a istoriei deschisă spre o ţară şi oamenii ei, aşa cum au fost acestea odată, dedicat staţiunilor balneoclimaterice din România - sfârşitul secolului al XIX-lea - prima jumătate a secolului al XX-lea.
   Tot atunci, lansăm volumele - Capodopere din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României şi Anuarul Muzeului Naţional de Istorie a României ajuns la cea de a XXIV- a ediţie.





   La ora 12.30 vom vernisa de asemenea, micro-expoziţia Exponatul lunii - Moneda de 100 de ducaţi a principelui Mihail Apafi (1661-1690), care a fost cea mai mare monedă de aur bătută în Europa până la sfârşitul secolului al XX-lea, monedă care cântăreşte 345,95 grame.
   La final, la ora 13.30, primim colindători din Republica Moldova – Ansamblul folcloric Opincuţa, format din elevii Liceului Ion Creangă din Chişinău.

  Vă aşteptăm cu drag !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu