luni, 10 decembrie 2012

Boston Society of Film Critics



Succese romanesti peste hotare


Mihai Malaimare Jr.


9 decembrie 2012







  Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. a primit, duminică (9 decembrie), premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru filmul The Master, în regia lui Paul Thomas Anderson. Lungmetrajul, în regia americanului Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia 2012 pentru regie şi pentru cea mai bună interpretare masculină - distincţie acordată ex-aequo lui Joaquin Phoenix şi lui Philip Seymour Hoffman.


   The Master este primul film din ultimii cinci ani al regizorului şi scenaristului Paul Thomas Anderson. Pelicula prezintă un studiu de personaj - un veteran din Marina americană cu un comportament violent -, dar şi un portret al Americii de după cel de-Al Doilea Război Mondial. S-a spus că ar fi inspirată de cultul scientologic şi, într-adevăr, aproape toate personajele sunt implicate cumva într-un cult controversat, dar nu este vorba despre o analiză a acestei mediatizate religii.


   Mihai Mălaimare Jr. a fost, de asemenea, nominalizat la categoria cea mai bună imagine, pentru filmul The Master, la prestigioasele Satellite Awards, care vor fi decernate pe 16 decembrie.
   Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor Tinereţe fără tinereţe şi Tetro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu