miercuri, 12 decembrie 2012

Te uita cum ninge Decembrie,



Initiative de toata lauda


Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti


Te uita cum ninge Decembrie !


Comuna Stefanesti, Judetul Arges


5 - 20 decembrie 2012







   Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti derula în perioada 5 – 20 decembrie 2012 o suită de manifestări cultural – educative, dedicate sărbătorilor de iarnă, sub genericul Te uită cum ninge Decembrie !
    Oferta se adresează copiilor din grădiniţele argeşene, precum şi elevilor din ciclul primar şi gimnazial, având ca scop promovarea şi apropierea acestora de vechile tradiţii româneşti. 





  Sărbătorile de iarnă la români încep odată cu Postul Crăciunului (15 noiembrie) şi durează până la Sfântul Ioan (7 ianuarie). Este spaţiul temporal al anului cel mai bogat în obiceiuri; diferă de la o zonă etnografică la alta şi are ca repere marile sărbători creştine prăznuite în această perioadă: Postul Crăciunului, Sfântul Nicolae, Crăciunul, Anul Nou, Boboteaza şi Sfântul Ioan.




  Evenimentul a debutat pe 5 decembrie 2012 cu masa rotundă Moş Nicolae – Ocrotitorul copiilor, la care au participat micuţi şi educatori de la grădiniţele Motanul încălţat din Piteşti şi grădiniţa cu Program Prelungit Vintilă Brătianu – Ştefăneşti.


Photo

   În perioada 10 – 11 decembrie s-au desfăşurat atelierele de creaţie: Masca populară şi Decoraţiuni pentru Bradul de Crăciun, la care au participat elevi de la Şcolile generale nr. 2 Ion Minulescu, nr. 4 din Piteşti, Radu Golescu din Goleşti şi de la Şcoala Specială – Valea Mare.


Photo


   Pe 14 decembrie, la ora 11:00, în Salonul de Iarnă al Conacului Goleştilor, va avea loc vernisajul expoziţiei temporare Decembrie – la gura sobei cu obiectele realizate în cadrul celor două ateliere de creaţie. 

   Despre obiceiurile de iarnă în Muntenia vor vorbi în data de 17 decembrie 2012, începând cu ora 11:00, elevi de la Colegiul Naţional Zinca Golescu din Piteşti şi specialişti ai instituţiei noastre.

   Pe 20 decembrie, la ora 10:00, Muzeul Goleşti îşi va deschide porţile pentru colindătorii de la şcolile generale din: Suseni, Colibaşi, Goleşti, grădiniţa Raykindergarten Ştefăneşti, precum şi de la Palatul Copiilor din Piteşti, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a manifestării cultural – artistice Deschide uşa, creştine ! Tot în această zi va avea loc decernarea Premiilor Muzeului Goleşti celor mai apropiaţi colaboratori de pe parcursul întregului an 2012.



Sărbători fericite, cu lumină în suflet !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu