marți, 18 decembrie 2012

Expozitie de pictura si de icoane



Facultatea de Arte


Arta plastica contemporana romaneasca


Universitatea Ovidius, Constanta


17 decembrie 2012





  Săptămâna a început cu atmosfera tipică sărbătorilor, la campusul Universităţii Ovidius, în holul căruia a avut loc (17 decembrie), vernisajul unei expoziţii de pictură şi icoane realizată de studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Arte. Vernisajul s-a desfăşurat pe acordurile colindelor interpretate de două coruri formate din studenţi ai Facultăţii de Arte, Specializarea Interpretare muzicală - canto, din care a făcut parte şi interpretul constănţean de muzică grecească Mircea Cazan. 


   Printre cei prezenţi la eveniment s-au aflat: decanul Facultăţii de Arte, lect. univ dr. Daniela Hanţiu, prorectorul pentru Strategie, dezvoltare instituţională şi managmentul calităţii, conf. univ. dr. Florin Anghel, decanul Facultăţii de Istorie, lect. univ dr. Emanuel Plopeanu, criticul de artă Alice Dinculescu, prep. univ. drd Ovidiu Felipov, prep. univ. dr. Sînziana Romanescu şi prep. univ. Iustina Ursu, numeroşi studenţi, dar şi artişti.
   "La noi a venit Moş Crăciun şi cel mai frumos cadou este colaborarea dintre studenţii Facultăţii de Arte, cărora le mulţumesc pentru munca lor la acest proiect”, a declarat lect. univ dr. Daniela Hanţiu. "Simţeam că lipseşte ceva în preajma sărbătorilor... Această expoziţie de icoane şi pictură este ceea ce lipsea şi acum dăruieşte un strop de bucurie atmosferei din universitate. Sărbători fericite !”, a spus, la rândul său, prorectorul conf. univ. dr. Florin Anghel.
    Lucrările pot fi admirate până la finalul vacanţei studenţeşti, iar una dintre creaţiile care au atras atenţia în mod deosebit celor prezenţi la vernisaj aparţine, în mod surprinzător, celei mai tinere participante la expoziţie, o elevă de numai 15 ani a Colegiului Naţional de Arte Regina Maria, pe nume Celine Ali. "Lucrarea reprezintă un colaj de imagini ale clădirilor din centrul vechi al Constanţei, există în ea un mix de tehnici diferite. Îi mulţumesc profesorului meu coordonator Ovidiu Felipov, care m-a invitat la această expoziţie”, a declarat tânăra artistă Celine Ali.


   "Expoziţia este una de icoane şi peisaje de iarnă şi generale, de o reală calitate. Celine Ali este invitata specială a expoziţiei şi într-adevăr, lucrarea ei este deosebită”, a remarcat asist. univ. prep. Ovidiu Felipov.


    Printre expozanţi s-a numărat şi tânărul artist plastic Tudor Tiţoiu, masterand în anul I la Educaţie Vizuală prin Studiul Peisajului şi Figurii din cadrul Facultăţii de Arte. "Expoziţia aceasta reprezintă deja o tradiţie pentru studenţii Facultăţii de Arte, un moment prielnic pentru ca studenţii din toţi anii să expună lucrări cu tema iernii, într-o prezentare aflată sub semnul spiritualităţii, prin expunerea de icoane. Eu am participat cu o lucrare în care este reprezentat Cazinoul din Constanţa pe timp de iarnă”, a declarat Tudor Tiţoiu.




***telegrafonline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu