luni, 17 decembrie 2012

Manufaktura cu povesti



Bastionul Macelarilor, Baia Mare


6 - 20 decembrie 2012






   Fiecare obiect are o poveste. Meşterii şi artizanii pot fi priviţi ca purtători de poveşti, spontani şi expresivi în gesturi, cu grijile şi zâmbetul de zi cu zi, ori ca elemente definitorii ale unui loc (atelierul, casa, oraşul etc.) care la rândul său este transformat şi modelat constant.
   Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, în parteneriat cu Asociaţia Re/Creativ Baia Mare, organizează, în perioada 6-20 decembrie 2012, Manufaktura cu Povesti, expoziţie cu vânzare şi ateliere creative dedicate sărbătorilor de iarnă, la Bastionul Măcelarilor, Piaţa Izvoarelor, nr.1.
    Manufaktura cu Povesti, deschisă zilnic, în intervalul orar 11.00-18.00, aduce băimărenilor ilustraţii, decoraţiuni pentru Crăciun şi produse de artizanat într-un ambient cu decoruri speciale. De asemenea, pentru cei mici se vor organiza ateliere creative de pictură pe suport ceramic, lecturi de poveşti la o cană de ceai şi dulciuri.
    La acest eveniment participă meşteşugari iscusiţi, artizani şi designeri talentaţi cu produse unicat, oferind astfel vizitatorilor o experienţă deosebită prin varietatea obiectelor şi maniera festivă de prezentare.

 Expozanţi meşteşuguri:

Olărit, icoane, podoabe, zgărdane, dantelă, ţesături, pălării paie, fierărie, pielărie, tâmplărie.

Expozanţi artizani şi designeri:

Ilustraţii şi bijuterii, ceramică, decoraţiuni pentru brad, bijuterii croşetate şi broşe, plicuri, genţi, agende, textile şi lemn pictat, linogravuri, coroniţe, semne de carte, bijuterii, mascote croşetate, felicitări gravură, păpuşi etc.

Parteneri: 
Consiliul Judeţean Maramureş; S.C. Faimar SA Baia Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu