vineri, 23 noiembrie 2012

Rosia Montana - un loc la marginea prapastiei


Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


1 - 2 decembrie 2012Roșia Montană vine la Bucureşti / 1 și 2 decembrie la MȚR/NCRR!

  Pe 1 și 2 decembrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, vă invităm la două proiecții eveniment ale documentarului Roșia Montană - un loc la margine de prapastie, în prezența regizorului german Fabian Daub. Dupa vizionarea peliculei, avem plănuite dezbateri cu invitați speciali.
  Rosia Montana – cu totii am auzit de ea, dar ce stim cu adevarat despre ce se intampla acolo ? Se pare ca interesul a ajuns peste hotare la regizorului german Fabian Daub, care a decis sa vina in Romania si sa faca acest film documentar despre Rosia Montana. Daca sunteti interesati sa aflati ce se petrece in Rosia Montana nu ratati acest film, care va va ajuta sa intelegeti ce se intampla cu mineritul si oameni care au decis sa ramana sa traiasca acolo, cum vad ei situatia.
  Montate in stilul documentarului "observational", fara naratiune, acompaniate si discret "comentate" doar de muzica cu caracter folcloric si world music (Maria Tanase, trupa Zarada), interviurile, declaratiile, confesiunile localnicilor vorbesc de la sine si ii dau ocazia publicului spectator sa-si formeze propria opinie.
  Rosia Montana – un loc la margine de prapastie si-a avut debutul in cadrul Festivalului Filmfest Hamburg, in data de 30. 09. 2012 si la Sibiu, in cadrul Astra Film Fest unde a castigat Premiul special pentru documentarul romanesc.
  Urmatoarele proiectii in Romania vor avea loc asadar la Bucuresti (Muzeul Taranului Roman/Noul cinematograf al regizorului roman), in 1 si 2 decembrie (orele 19.30 si 19.00) cat si in 4 si 5 decembrie la Cluj (04. 12. ora 20 la Cinema Victoria, 05. 12. ora 18 Casa TIFF).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu