luni, 26 noiembrie 2012

Scoala pentru minte, inima si cultura


Diaspora romana


Junimea Romana - Montreal


Canada


noiembrie - decembrie 2012







  Va invitam sa luati cunostinta de urmatoarele activitati din sesiunea de toamna:

   -Concurs de desene Pe-al nostru steag e scris Unire, dedicat Zilei nationale a Romaniei, organizat in cadrul scolii Junimea Romana din Montreal. Cel mai reusit desen va fi premiat cu un cadou din sacul lui Mos Craciun la serbarea Craciunul Copiilor de pe 15 decembrie ! Data limita de prezentare a desenelor este 24 noiembrie.

   -Sambata 1 decembrie 2012, 10:30 Concurs Micul matematician pentru clasa a II-a.
 Concurs international de matematica AQJM (Championnat international des jeux mathématiques et logiques organizat de L'Association québécoise des jeux mathématiques), participa elevii din cls. a-III-a pana la nivel secondaire si adulti. Pregatire in fiecare sambata incepand cu ora 10:30. Va rugam sa va inscrieti din timp. Prof. coordonator ILDIKO PELCZER

   - Sambata 1 decembrie 2012, 14:15 Sarbatoarea Nationala a Romaniei: Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, cel mai important moment din istoria Romaniei.
   In cadrul cursului de muzica, lectie deschisa cu prezentarea a doua cantece emblematice si a autorilor lor: imnul Romaniei Desteapta-te, romane de Andrei Mureșanu (1816–1863) si Hora Unirii (Al. Flechtemacher / V. Alecsandri). Expozeu prezentat de Prof. Claudia Popescu. Profesor coordonator: EUGEN DRAGOS VOICU, bariton, solist al Operei Nationale Bucuresti, al TNO Ion Dacian si al Operei Comice pentru Copii.
   Concurs de texte (intitulat Mandru ca sunt roman !) privind impactul celor doua cantece pentru noi ca romani (despre autori, contextul in care au fost scrise si semnificatie, viziunea personala).

  -Sambata 1 decembrie 2012 – Aho, Aho, copii nu stati, la concurs de desene cu tematica de Craciun participati ! Cel mai reusit desen va fi imprimat pe diplomele acordate la serbarea de Craciun a scolii. Desenele trebuie prezentate administratiei scolii pana la data de 1 decembrie 2012.

  - Sambata 8 decembrie 2012, 12:00 - Concurs de stiinte Micul explorator. Participa elevi incepand cu clasa a II-a. Prof. coordonator CRISTINA TOCU

  -Sambata 15 decembrie 2012, 12:00 –Intalnire cu personalitate VANIA ATUDOREI, microbiolog si professor onorat cu cele mai inalte distinctii in Canada. Dl. Vania Atudorei reprezinta un exemplu de ambitie si de reusita profesionala. Dintr-un refugiat in lagarul de la Cointrin, Elvetia, in timpul regimului comunist din Romania, dl. Vania Atudorei a cunoscut dupa ce a emigrat in Canada si somajul si ajutorul social. Dar prin munca si perseverenta, ajunge sa detina functia de director general al unei companii farmceutice, este recunoscut oficial drept unul dintre cei mai buni profesori din Canada franceza si este premiat la cel mai inalt nivel. Dintre distinctiile primite amintim: Medalia Jubileului de Diamant a M.S. Regina Elisabeta a II-a a Angliei si a Canadei 2012 (Queen Elizabeth II Diamond Jubilee Medal) pentru realizarile deosebite profesionale, stiintifice, sociale si culturale, pentru legaturile stabilite intre Canada si alte tari; in anul 2011 a primit Diploma si Medalia de onoare ca profesor emerit (distinctie acordata de Asociatia profesorilor din invatamintul superior colegial din Quebec-AQPC). A efectuat numeroase proiecte de cercetare medicala, ca de exemplu cea privind bacteriile implicate in ulcerul si cancerul gastro-duodenal. Fost director general al firmei de produse farmaceutice Sterigen, a fost nu numai primul roman ajuns in fruntea unei companii farmaceutice de mare prestigiu din Canada, dar si primul microbiolog care conduce o astfel de institutie. Prefera sa se intoarca la catedra si sa fie consultant al ACDI (Agence Canadienne de Developpement International). In prezent, ca profesor emerit titular la Colegiul Gérald-Godin preda cursuri in domeniul fabricatiei medicamentelor sterile (o premiera in domeniu), cursuri terminate de peste 400 de absolventi pana acum, dintre care vreo 60 de romani. Mai trebuie subliniat ca tot dumnealui a mai initiat cursurile gratuite de prim ajutor cu Certificatul CSST valabil pentru 3 ani, a creat Muzeul Industriei Farmaceutice, Orchestra Colegiului Gérald-Godin, cu care a organizat concerte. A infratit prestigiosul colegiu francofon privat André-Grasset si colegiul anglofon Vanier in Montreal cu licee din Romania, a format studentii pentru competitia SimONU, a infratit institutul de Tehnologii Farmaceutice si Cosmetice din orasul francez Tours cu Colegiul Gérald-Godin etc.

   Sambata 15 decembrie 2012, 14:15 – Gala de premiere a elevilor care au obtinut rezultate remarcabile la concursurile din sesiunea de toamna.
    Spectacolul Craciunul copiilor: Traditii si obiceiuri din strabuni, expozitie, colinde si poezii. Intampinarea lui Mos Craciun care va imparti daruri. Coordonatori : EUGEN DRAGOS VOICU, profesor de muzica si miscare scenica; CLAUDIA MANDL, profesor de arte plastice

Adresa:

Colegiul Brebeuf, Pavilion Lalemant, Sector D3
5625, rue Decelles, Montreal, H3T1W4
(Parcare gratuita, proximitate metrou Côte-des-Neiges)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu