luni, 5 noiembrie 2012

Festivalul de Umor Tudor Musatescu



Campulung Muscel


editia a XVII-a, 2 - 6 noiembrie 2012





    La începutul fiecărei luni de noiembrie ne aducem aminte de marele Tudor Muşatescu. “Nu vreau să mor până nu termin de trăit !” – spunea maestrul, și chiar dacă la 4 noiembrie 1970 a plecat să amuze stelele, el trăiește prin opera sa. 
    Născut la 7 martie 1903 în Câmpulung, Tudor Mușatescu rămâne în amintirea fiecărui cititor cu opera sa ce îşi propunea să amendeze mentalitatea provinciei şi a personajelor ei, dornice să pară altfel de cum sunt, cu dialoguri pline de vervă, cu acurateţe şi simţ al poantei, cu "epistole" a căror savoare rezidă în comicul de limbaj - confuzii naive, preţiozităţi , snobism intelectual, totul dintr-o urbe pecetluită într-o ridicolă suficienţă. Judecata scăpărătoare, umorul maliţios, expresia lapidară până la aforism caracterizează stilul "muşatismelor”…
   Festivalul Tudor Mușatescu, aflat anul acesta la cea de-a XVII-a ediție, vă propune …MUȘATISME ! Concursul de creație pentru elevi, pornind de la mușatisme ! 
   Ideea concursului este ca participanții să trimită un eseu de o pagina cu titlul Toamna lui Mușatescu la Câmpulung în care să se regăsească "mușatisme". Participanții sunt elevi din ciclul gimnazial (cls.5-8) sau liceal (cls.9-12).
    Cu acelasi prilej, este vernisata (5 noiembrie) in holul Primariei si o expozitie de caricatura.


Imagine preluata de la Clubul Prieteniei

    Pe data de 6 noiembrie 2012 în sala de spectacole de la Casa de Cultură a Sindicatelor CD Aricescu va avea loc premierea elevilor câștigători (18:30) și comedia Doi români prin Europa de Sebi Poenaru, prezentată de actorii Teatrului Alexandru Davilla din Pitești (19:00).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu