joi, 1 noiembrie 2012

La ceas aniversarCasa de Cultura a Studentilor


75 de ani de existenta


Spectacolul: Debut studentesc


Bucuresti


8 noiembrie 2012
   75 de ani de activitate in cultura românească nu sunt deloc puțini. Este vârsta pe care o împlinește Casa de Cultura a Studentilor din București, celebra Preoteasa, în 2012.   Iar această frumoasă aniversare merita sărbătorită cum se cuvine. De aceea, în perioada 5-18 noiembrie 2012, vor avea loc o serie de acțiuni ce acoperă o paletă foarte largă de activități cu care Casa de Cultura a Studentilor din București a avut și are legătură. 
   Concerte de muzică folk, rock sau corală, piese de teatru, dezbateri publice, vernisajul unui album de fotografie, un spectacol folcloric și multe altele.

   Vedete invitate 

Corina Chiriac, Gabriel Cotabita, Silvia Dumitrescu, Andreea si Xenti Runceanu, 
Stela Enache si Marian Stere, Mihai Pocorschi

Medalion video

Mihaela Runceanu, Ion Luchian Mihalea, Dan Spataru, Cornel Fugaru

Tinere sperante 

Rodica Tudor (Marele Premiu Mamaia 2012), Florina Calin, Diana Doroftei, 
Adi Gutu, Bianca Ulrich, Gabriela Coman

Prezinta: 

Sorin Lupascu si Bebe Astur

Invitati surpriza !

   Am numit acest spectacol Debut studentesc pentru ca am reunit pe scena valori ale muzicii usoare romanesti care au debutat pe scena Casei Studentilor si care de-a lungul carierei au revenit cu placere pentru a canta generatiilor de studenti din Centrul Universitar Bucuresti.

   Corina Chiriac a debutat chiar aici la un concurs de muzica usoara in anul 1965 si care in  timpul studentiei (a absolvit Facultatea de teatru) a sustinut nenumarate concerte pentru colegii studenti.
   Gabriel Cotabita a cantat cu formatia Redivivus la Casa Studentilor din Craiova, iar intre anii 1983 – 1985 i s-a alaturat ca solist lui Mihai Pocorschi, chitarist si fondator  al formatiei Holograf  in anul 1977 la Casa Studentilor, formatie  care a activat aici pana dupa anul 1990.
   Andreea si Xenti Runceanu au activat in timpul  studentiei la Casa Studentilor in diferite trupe muzicale si de dans latino si au sustinut nenumarate concerte pentru studenti, fiind de asemenea prezente constante in spectacolele noastre organizate in ultimii trei ani.
   Silvia Dumitrescu, absolventa a Sectiei de Jazz a Conservatorului bucurestean, a fost, este si va ramane prietena studentilor de ieri si de azi pentru care a cantat cu mare placere de cate ori a fost invitata.
    Stela Enache  a fost o prezenta constanta in spectacolele studentesti in perioada in care a urmat cursurile Conservatorului de la Cluj Napoca, iar apoi a interpretat cu talent si daruire compozitiile lui Florin Bogardo , care a activat pe scena Casei Studentilor din Bucuresti in anii ’60 in perioada in care acesta a absolvit Conservatorul bucurestean.
   La capitolul surprize avem speranta ca invitatia noastra va fi onorata de catre  doamna Margareta Paslaru care isi aminteste cu drag de concertele muzicale sustinute in perioada in care a fost studenta la Stiinte Juridice si de doamna Pompilia Stoian (interpreta nemuritorului slagar Prieten drag), cea care in 1962, alaturi de Dan Spataru, a debutat pe scena Casei Studentilor, dar mai putin cunoscuta generatiei tinere deoarece a emigrat in Germania din anul 1966.
   In acest spectacol vom avea medalioane video cu artisti indragiti de publicul studentesc din toate generatiile, dar care nu mai pot fi alaturi de noi:
   Mihaela Runceanu, solista si profesoara care a format o intreaga pleiada de 
tineri 
solisti 
(
Silvia Dumitrescu, Adrian Enache, Marina Florea, Miky (ex Kapital), 
Carmen Trandafir,
Maria Radu, etc.),
    Ion Luchian Mihalea, un adevarat simbol al Casei Studentilor, unde a activat 
peste doua  decenii in calitate de mentor si dirijor al corului Song, dar si solist de muzica pop in  Cvintetul Mihalea (format numai din studenti)  sau in formatia Krypton.
  Cornel Fugaru a format grupul Sincron cu care a cantat peste 10 ani la Casa Studentilor. Va fi reprezentat in spectacol de catre Mirela Voiculescu-Fugaru, solista, textiera si o valoroasa solista folk in vremea studentiei timisorene si de catre compozitorul Ionel Bratu Voicescu, fost tobosar al formatiei Sincron, autorul slagarului Pentru voi, muguri noi.
    Vor fi alaturi de noi oameni valorosi din lumea noastra muzicala, care au activat multi ani la Casa Studentilor: Andrei Partos (cunoscutul DJ de la Preoteasa si  Costinesti si realizator al longevivei emisiuni Psihologul muzical de la Radio Romania Actualitati) , Paul Nanca (impresarul Paulei Seling si al lui Ovi, organizatorul Marelui Festival Rock Costinesti 1982 si redactor sef al revistei de la Casa Studentilor inainte de anul 1990) ,  Sorin Lupascu (realizatorul de emisiuni radio-tv ,un produs al Casei Studentilor din Iasi , dar de trei ani alaturi de Casa Studentilor din Bucuresti).
     In spectacol vor apare si tinerele noastre sperante: Rodica Elena Tudor, studenta la doua facultati (Drept si Limbi Straine), precum si elevii si studentii pregatiti de profesorul Bebe Astur , chitaristul si membrul fondator al formatiei Solaris a carei activitate (de 4 decenii) o duce mai departe alaturi de solista Florina Soare
    Grupul de tineri solisti – Diana Doroftei, Florina Calin, Adi Gutu, Bianca Ulrich, Gabriela Coman- au reprezentat Casa Studentilor din Bucuresti la festivalurile studentesti organizate in tara de unde s-au intors cu nenumarate premii (Mihai Bogatu, organizatorul spectacolului)

***Am ajuns la aceasta informatie prin intermediul Dlui Radu Nicolescu. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu