vineri, 30 noiembrie 2012

Viata satului



Arta plastica contemporana romaneasca


Geanina Ivu Vlad


Galeriile de Arta Frunzetti, Bacau


23 noiembrie 2012




geaniva Ivu Vlad

    Geanina Ivu Vlad si-a propus, de mult, sa inteleaga rostul satului vechi romanesc, universul sau material si spiritual – astfel ca pictorita bacauanca insista sa gaseasca misterele care inconjora acest cadru de timp. Viata satului un titlu care poate parea destul de simplu, nu acopera toata gama de trairi, intensitati, cautari. “Tablourile Geaninei studiaza cinematografic spatiul rural, ea taie accente si le recompune cu multa imaginatie“, a spus criticul Iulian Bucur la deschiderea expozitiei de la Galeriile Frunzetti.
     Expozitia Geaninei Ivu Vlad, membru UAP, este o explozie de culoare, de culoare proaspata  - tonurile sunt atent alese pentru a avea acea cruzime a campului, acea culoare a fructului din copac, care sa ne faca sa ne imaginam o anume perspectiva a unei anumite lumi – greu de aflat in viata urbana plina de betoane si sticla.
     "Primele expozitii erau despre linie si compozitie, acum expozitiile Geaninei sunt, aproape exclusiv despre culoare. Iubitorul de pictura, dar si privitorul de rand va pleca, dupa vizita in aceast expozitie cu o mare satisfactie estetica“, subliniaza Iulian Bucur. (jdb.ro)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu