vineri, 23 noiembrie 2012

Idolls



Arta plastica contemporana romaneasca


Bianca Dimitriu


Institutul Francez, Iasi


6 noiembrie - 6 decembrie 2012



121106 idolls „Idolls”, instalatie sculpturala de Bianca Dimitriu/ 6 noiembrie 6 decembrie

   Pentru un copil, papusa preferata isi depaseste condiția materiala fiind mai degraba un prieten apropiat, un idol, o materializare a propriilor viziuni si idealuri. Odata cu inaintarea in vârsta si pierderea inocenței, papusa trece de la statutul de idol la simplu obiect, dat uitarii, ratacit prin poduri in cutii prafuite.
   Proiectul creeaza o paralela intre papusa si posesorul acesteia. Papusa devine o oglinda care reflecta propria persoana. Ea "resimte” schimbarile fizice si morale prin care deținatorul sau a trecut si devine astfel materializarea unui istoric al experiențelor survenite odata cu inaintarea in vârsta si care schimba destinul individului. Piesele reprezinta materializari ale unor tipologii intâlnite peste tot in jurul nostru, care datorita unor slabiciuni, experiențe au devenit imagini opuse  propriilor  idealuri.
   "Am urmarit sa redau discrepanța dintre viziunea ideatica a copilului asupra propriei persoane si modul in care aceasta se denatureaza odata cu cresterea in vârsta datorita experiențelor si factorilor care le influențeaza viața.” (Bianca Dimitriu)
   Din 2009, Bianca Dimitriu a organizat noua expozitii personale si de grup in Romania, Polonia si Turcia. Cu proiectul Idolls, artista a castigat premiul Institutului francez din Cluj-Napoca in cadrul concursului Expo Maraton.

Adresa: Institutul francez Iasi, subsol
Intrare libera
***iasifun.ziaruldeiasi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu