miercuri, 28 noiembrie 2012

Grupul celor patru



Arta plastica contemporana romaneasca


Doina Pauleanu


Muzeul de Arta


Constanta


28 noiembrie 2012





   Cei care apreciază arta românească au, de acum, posibilitatea să pătrundă în lumea selectă a Grupului celor patru - pictorii Nicolae Tonitza, Francisc Şirato, Ştefan Dimitrescu şi sculptorul Oscar Han - aşa cum este transpusă în cartea cu acelaşi nume a directorului Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu. Lansarea volumului a avut loc pe 28 noiembrie la sediul instituţiei de cultură, în prezenţa unui public ales, format din oameni de cultură constănţeni. 


   Cartea fost prezentată de redactorul-şef al Editurii Monitorul Oficial, Anca Ivaşcu, publicistul Tudor Octavian şi prof. univ. dr. Ioan Opriş. Un recital de pian, susţinut de elevul Maximilian Banu, a încununat momentul editorial.


    Textul volumului Grupul celor patru, însumând peste 350 de pagini şi apărut sub egida editurii Monitorului Oficial, este însoţit de 263 de ilustraţii, reproduceri după lucrările celor patru artişti din colecţiile muzeele din ţară, dar şi din colecţii particulare.


   "Cartea este o invitaţie de a-i cunoaşte pe cei patru, atât ca artişti, cât şi ca oameni, oameni măcinaţi de vitregii, de probleme financiare, de intrigile din lumea artistică, de promovarea non-valorilor (...). Nimeni nu i-a mai prezentat pe cei patru aşa cum face Doina Păuleanu”, a spus redactorul-şef al Editurii Monitorul Oficial, Anca Ivaşcu. (telegrafonline.ro)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu