marți, 27 noiembrie 2012

Agentia de Stiri Bune


Cluj-Napoca


Capitala Europeana a Tineretului



2015






   Municipiul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeana a Tineretului in 2015, datorita documentatiei care sustine investirea in tineret pentru o dezvoltare urbana sustenabila si responsabila, informeaza Mediafax. Titlul de Capitala Europeana de Tineret a fost acordat prima data in anul 2009 orasului Rotterdam, urmand apoi Torino, Anvers, Braga, Maribor si Salonic in 2014.

   Potrivit site-ului site-ul youthforum.org, Cluj-Napoca a prezentat SHARE, un program puternic, clar, solid, diversificat si interesant. 
   "SHARE promoveaza impartirea spatiului, a culturii, a puterii, a muncii, a bucuriei, a viziunii si a valorilor europene comune, prin intermediul subiectelor ca avocatura, mobilitate, dialog structurat si informatii pentru tineri. Cu ajutorul unei focalizari pe dimensiunea europeana si cooperarea cu universitatile, societatea civila si partenerii locali, Cluj-Napoca se pregateste sa ofere consultanta permanenta in procesele legate de problemele tinerilor", se arata in comunicatul youthforum.org.
     Cluj-Napoca a depus in luna martie candidatura pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului. Farkas Andras, reprezentantul unui ONG care a castigat proiecte cu finantare europeana privind dezvoltarea locala si regionala, declara la acea vreme ca titlul va fi "un bun instrument pentru promovarea imaginii municipiului Cluj-Napoca".
      "Nu pornim de la zero, exista foarte multe programe pentru tineri in Cluj-Napoca. Trebuie doar o centralizare mai buna a proiectelor. Titlul de Capitala Europeana de Tineret este un instrument pentru promovarea imaginii Clujului in Europa si oferirea de perspective tinerilor ca sa traiasca la municipiu. Vom avea un portofoliu de proiecte cu activitati de voluntariat, sportive, schimburi de experienta, concerte, care sa se deruleze in 2015, o harta a locatiilor neconventionale unde pot fi organizate aceste activitati, cum sunt Gara CFR sau Aeroportul International Cluj-Napoca", a spus Farkas Andras. 
***hotnews.ro

Un comentariu:

  1. Faptul ca orasul Cluj Napoca a fost desemnat Capitala Europeana a Tineretului este o mare bucurie pentru toata Romania dar pentru tot nord vestul tarii in special.
    Foarte multi prieteni din Baia Mare sunt in Cluj si fac parte din cei ce activeaza si au activat acolo pentru acest statut al clujului.

    RăspundețiȘtergere