marți, 9 octombrie 2012

Bob Dylan Revisited



Libraria Cafe Kretzulescu


Mircea Cartarescu, Alexandru Andries


Bucuresti


11 octombrie 2012


\
Bob Dylan Revisited. Cu Mircea Cărtărescu şi invitatul lui, Alexandru Andrieş. Joi seara de la 7, la Librăria Café Kretzulescu



    Mircea Cărtărescu îşi aminteşte de un concert pe care l-a introdus în poezia Lasă să fie, din volumul Nimic. „Dom’ Zimmerman, l-am văzut la Iowa City/ în concert./ haios./ nu i-aş fi purtat pălăria/ nici pentru o mie de lei“.
  Alexandru Andrieş îşi aminteşte ce impact a avut Dylan asupra lui în 1963-64, când i-a ascultat pentru prima oară muzica, pe care a admirat-o fără rezerve pentru că era revelaţia folkului liber, protestatar. 
   Dar ce se întâmplase până atunci? A fost The Freewheelin’ Bob Dylan, albumul din 1962 cu care iese din zona de notorietate a comunităţii folk din Greenwich. Mai degrabă cu Blowin In The Wind decât cu tot albumul, pentru că piesa a devenit repede hit în varianta cover cântată de Peter, Paul and Mary. Şi apoi vine începutul anului 1964, albumul The Times They are A-Changing şi este evident că Dylan cântă poezie, una extraordinară. 

  Hobo cocoţat pe o scenă sau vizionar muzical, şi o imagine şi alta îl reprezintă tot pe Bob Dylan. Iar Alexandru Andrieş şi Mircea Cărtărescu au mult mai multe poveşti de spus joi seara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu