luni, 1 octombrie 2012

Un nou lacas de cultura



Initiative de toata lauda


Inaugurarea Casei Artelor


Bucuresti


30 septembrie 2012



   În prezenţa a 200 de invitaţi, personalităţi ale lumii artistice şi iubitori de cultură, primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, acompaniat de pianistul Horia Mihail, a inaugurat duminică, 30 septembrie, pianul Steinway aflat în sala de concerte a Casei Artelor. Momentul, dublat de recitalul de muzică clasică susţinut de cunoscutul artist, marchează simbolic introducerea Casei Artelor în circuitul cultural bucureştean. 


   În cadrul evenimentului, invitaţii au putut vizita o expoziţie de fotografii amenajată în sala Constantin Brâncuşi, precum şi câteva dintre spaţiile pe care noua clădire le pune la dispoziţie.     
   De asemenea, a avut loc vernisajul unei expoziţii cuprinzând 20 de lucrări de artă modernă semnate de şapte artişti plastici români - Bogdan Hojbotă, Adela Bonaţ, Arthur Bota, Genţiana Bota, Misha Diaconu, Aniela Ovadiuc şi Mihai Ungureanu. 

   
  Toate aceste momente au pregătit mult aşteptatul recital susţinut în sala George Enescu de pianistul Horia Mihail, compus din fragmente muzicale de Ludwig van Beethoven, Robert Schuman şi Franz Liszt.


   "Ne aflăm într-un adevărat templu al culturii. Casa Artelor este pregătită să găzduiască cât mai multe evenimente cu rezonanţă artistică şi educaţională. Avem nevoie de astfel spaţii moderne în care să celebrăm arta în toate formele ei”, a declarat, în deschiderea recitalului, primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.
   Situată pe strada Gheorghe Petraşcu nr. 49, Casa Artelor este construită pe o suprafaţă de 1.565 de metri pătraţi şi dispune de un număr impresionant de spaţii cu multiple funcţionalităţi precum: două amfiteatre în aer liber cu o capacitate de 200 de locuri fiecare, o sală de concerte de 192 de locuri unde pot avea loc şi spectacole de dans, de teatru şi conferinţe, o sală dedicată artelor plastice, două săli de coregrafie, 35 de săli de studiu al instrumentelor muzicale, două săli pentru ansambluri instrumentale şi corale,o sală pentru concerte camerale şi un studio de înregistrări.


Robert Negoita alaturi de Alice Barb (regia si scenografia evenimentului) 
si de George Ivascu (actor)


5 comentarii:

  1. Intr-o atmosfera de gala, Robert Negoita, primarul Sectorului 3, a deschis "Casa Artelor" cu recitalul cunoscutului pianist Horia Mihail. Invitati de marca au participat la acest grandios eveniment ce a marcat introducerea "Casei Artelor" in circuitul cultural al orasului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucura ceea ce se realizeaza. Si mai mult de atat, ma bucura faptul ca se realizeaza lucruri cu aportul unor persoane valoroase, care le amprenteaza.
    In cazul acesta, Robert Negoita a stiut ce persoane sa aleaga.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru atentia pe care mi-o acordati. Intr-adevar, orice fapt pozitiv nu face decat sa ne bucure. Mai ales cand este vorba de acte de cultura. Eu incerc sa nu fac politica si nici sa aduc laude sau critici personajelor publice pentru a nu starni polemici inutile. La fel de adevarat este insa si zicala conform careia "Omul sfinteste locul". Las pe altii sa aprecieze sau nu un om sau altul. In definitiv, important este ce ramane dupa fiecare si doar asa putem judeca pe oricare dintre noi.
    Cele bune de la Dragos

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar, Dragos, ai dreptate: si eu apreciez tot calitatea actelor. Fiind si eu sensibil fata de domeniul artelor, ceea ce a realizat primarul Robert Negoita este cu atat mai important, cu cat este continuarea unei initiative a fostului edil, Liviu Negoita. Ceea ce denota ca strategia de a castiga capital de incredere nu mai este una atat de evidenta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stii, Flavius, ca ma bucur cand aud ca o initiativa laudabila este continuata de altcineva (ca persoana politica) decat cel care a inceput-o. Poate reusim o data pentru totdeauna sa daramam cu indarjire ceea ce au facut/inceput altii de cum se petrec schimbarile politice. Desi realitatea ne mai arata exemple contrare. Multumesc si pentru faptul ca-mi citesti postarile. Cel bune de la
    Dragos

    RăspundețiȘtergere