duminică, 21 octombrie 2012

Bienala Ion Andreescu



Arta plastică contemporană românească


Galeriile de Artă Ion Andreescu, Buzău


ediția a VIII-a, 17 octombrie - 17 noiembrie 2012





    La vernisaj (17 octombrie, ora 16:00) au participat, pe lângă preşedintele juriului, reputatul critic de artă Corneliu Antim, "starostele artiştilor monumentalişti”, Vasile Celmare, Ion Grigore, Ilie Boca, Viorel Mărginean, Daniela Frumuşeanu şi reprezentanţi din conducerea Uniunii Artiştilor Plastici din România.
  Cu acest prilej, preşedintele UAP Buzău, Valeriu Şuşnea, a declarat: "Oferim publicului buzoian una dintre cele mai importante manifestări expoziţionale. Cea de a VIII-a ediţie a bienalei a întrecut toate ediţiile precedente prin numărul şi calitatea lucrărilor expuse. Avem şi foarte multe premii, pentru că aşa este normal la o ediţie care însumează artişti din 30 de judeţe din ţară. Mie, personal, îmi place să cred că vorbim despre o manifestare unică în ţară: am primit 400 de lucrări, dintre care au fost expuse 280”. Practic, au trimis lucrari 260 de artisti din intreaga tara.
   Criticul Corneliu Antim, cel care a inmanat premiile, a declarat: "Este mare lucru că în acest spaţiu cultural mai există un eveniment de asemenea amploare. Vă mărturisesc că nu au mai rămas în ţară astfel de manifestări costisitoare şi energofage. Deşi anunţasem că nu voi mai lua parte la asemenea evenimente pentru a-i lăsa şi pe cei tineri să vină din urmă, am acceptat şi anul acesta. Cred, de asemenea, că acest spaţiu expoziţional de aici de la Buzău, este unicat în România. Să ne bucurăm de ceea ce este şi să trăim cu speranţa unei ediţii a IX-a”.


Palmares:

Mariana Voicu Grumăzescu– Premiul Bienalei
Corina Crenguţa Macarie– Premiul pentru Pictură
Bogdan Breza– Premiul pentru Sculptură
Răzvan Caratănase– Premiul pentru Grafică
Diana Hellene Neagu– Premiul pentru Arte Decorative
Diana Andreescu– Premiul Primăriei Buzău
Iuri Isar– Premiul UAP
Bogdan Mateiaş– Premiul UAP
Dup Darie– Premiul UAP
Florin Menzopol– Premiul Consiliului Judeţean Buzău
Bogdan Ciobanu– Premiul Rotary Club
Vasile Pop Negreşteanu– Premiul Centrului de Creaţie Populară Buzău
Stefan Potop - Pemiul presedintelui juriului (Corneliu Antim)

   Din juriul bienalei de anul acesta a mai facut parte si Daniela Frumuseanu, lector univ.dr. la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Decorative si Design, Catedra de Arte si Design textil, specializarea-Imprimeuri.

Bienala "Ion Andreescu" isi deschide miercuri portile

Petrea Chirea: Peisaj cu casa veche la Moeciu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu