miercuri, 26 septembrie 2012

Ziua Mondiala a Turismului



Spatiile RYMA, Alba Iulia


27 septembrie 2012




   “Dintre toate motivele pentru care turismul merită sărbătorit, îl vom pomeni pe cel mai important: bucuria că ne înconjoară zeci, poate chiar sute de locuri și momente bune de luat în seamă, de vizitat, de aprofundat și de fotografiat. Turismul înseamnă călătorie, comunicare, cunoaștere, provocare, el înseamnă sănătate și voință. Și, mai presus de toate, el înseamnă marketing, deschidere și viziune. Indiferent dacă vorbim de catedrale, de ruine, de evenimente, de ritualuri tradiționale sau de personalități, turismul este și va fi întotdeauna un domeniu în care oricine are acces. Este o lume verde, o lume pe care județul Alba o conține și cu care se mândrește.
   Sărbătorirea acestei zile are, în 2012, particularități vrednice de luat în seamă. Una dintre ele constă în faptul că va fi pentru al treilea an la rând când cercurile școlare de turism din județul Alba vor participa la eveniment. Vorbim, aici, despre Colegiul Militar Liceal Mihai Viteazul, Alba Iulia, Colegiul Tehnic Apulum, Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan, Alba Iulia și Colegiul Tehnic, Aiud. De asemenea, încă două școli și-au anunțat implicarea (fiind totodată viitoare participante la acest proiect al cercurilor de turism, coordonat de Consiliul Județean Alba), și anume Colegiul Național Inochentie Micu Clain, Blaj și Grupul Școlar Industrial Corneliu Medrea, Zlatna.
   Progamul zilei de mâine va conține exerciții demonstrative ale salvamontiștilor, expoziții foto pe teme turistice și o întâlnire cu celebrul explorator David Neacșu, prilej cu care acesta va împărtăși experiențele sale. Ziua se va încheia cu un concert al folkistei Alina Manole.
   Ziua de 27 septembrie reprezintă data la care, în anul 1970, s-a adoptat Statutul Organizației Mondiale a Turismului. Începând cu anul 1980, această zi a fost celebrată în fiecare an, ca fiind Ziua Mondială a Turismului”, se arată în comunicatul remis presei de Consiliul Județean Alba.
   Manifestările încep la ora 16.30, în Spațiile RYMA
   Organizatori: Consiliul Judetean Alba, Asociatia Ryma si Serviciul Public Judetean Salvamont Alba.

Program:


16.30 – Exerciţiu demonstrativ Salvamont Alba (panou de cățărare și stand
                  de prezentare a echipamentului)
18.15 – Cuvânt de deschidere
18.30 – Vernisajul expoziţiei foto Tabără Padiş 2012
19.00 – Vernisajul expoziţiei Părţi din mine a artistului Mihai Pâslariu din Timişoara
19.30 – David Neacşu – Poveştile unui explorator
20.00 – Concert Alina Manole

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu