vineri, 28 septembrie 2012

Magia serii in Sunet si Lumina



Opera Nationala


Deschiderea stagiunii


Iasi


editia a II-a, 29 septembrie 2012


AltIasi.ro ne informeaza: 

   Sunt citeva lucruri care imbiba mereu toamna intr-un parfum desuet, dar cu un farmec de netagaduit. Iar anul acesta, deschiderea stagiunii Operei Nationale se anunta a fi o experienta din acelea care fac Iasul sa-si mai recapete din spiritul acoperit de praful decantat de timp pe bancile esplanadei Teatrului National. Magia serii in sunet si lumina, capul de afis al deschiderii stagiunii, se va intimpla simbata, pe 29 septembrie, de la ora 20.30.

   Si nu degeaba cei de la opera promit o seara magica. Pentru a doua oara la Iasi, cladirea Teatrului va fi imbracata in jocuri de lasere si lumini, pe muzica orchestrei si corului in concert, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea. Iar momentul va fi urmat de un recital sustinut de corul de copii al institutiei, Juniorii Operei, infiintat in stagiunea precedenta.
   Unde sa mai pun ca veti asculta si privi notele luind corp, forma si culoare pe Carmina Burana - O fortuna de Carl Orff (un debut cel putin puternic), Corul Tiganilor si Corul Evvival Beviam de Giuseppe Verdi, Carmen de Bizet – indraznesc sa spun – asul din mineca al corului Operei Nationale, Don Giovanni de Mozart. Iar lista continua cu fragmente celebre din operele unor compozitori precum Gioachino Rossini, Astor Piazzolla sau Franz Lehar.
    Un inceput oarecum ciclic, amintindu-ne concertul de inchidere a stagiunii trecute, dar unul asteptat, in special avind in vedere ca va fi gazduit de esplanada familiara si cumva domesticita Iasului a Teatrului National, care deja degaja un suflu nou, de proaspat. Ca intrarea va fi libera sa nu uitati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu